Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Faşist zorbalık ve provokasyon sökmüyor!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Şubat 2021
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı. “Faşist zorbalık ve provokasyon sökmüyor!” başlıklı kapak yazısı toplumun gündemindeki Boğaziçi direnişini ele alıyor.

Gençlik hareketinin “özerk-demokratik üniversite” talebinin önemine dikkat çekilen yazı, mücadeleyi toplumun daha geniş kesimlerine yayma vurgusuyla şu ifadelerle son buluyor:

“Öte yandan gençlik hareketi kendisini hedef alan faşist baskı ve saldırıları geri püskürtmek için devrimci, ilerici-sol dinamiklerle omuz omuza vererek, ortak mücadele zeminlerini güçlendirmelidir. Bu bağlamda, son dönem eylemlerinde öne çıkan ‘Faşizme karşı omuz omuza!’, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!’ şiarları daha güçlü bir şekilde haykırılmalı, toplumsal mücadelenin kaynaştırıcı halkaları haline getirilmelidir.”

Artan baskı ve devlet terörünün, Türkiye kapitalizminin ekonomik krizinin gidişatının ele alındığı yazıların yer aldığı gazetede, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlar üzerine yazılar bulunuyor.

Tarihsel TKP’nin 100. yılı yayını kapsamında, tkip.org’da yayımlanan “Tarihsel TKP: İnkâr edilen tarih” başlıklı H. Fırat imzalı yazı ile Mustafa Suphi ve yoldaşlarının katledilişi üzerine “Türk komünistlerinin ölümü” başlıklı Mihayl Pavloviç imzalı yazı yer alıyor.

Devam eden işçi direnişlerinden karelerin yer aldığı gazetenin arka kapağının şiarı ise şöyle: “Hakları ve gelecekleri için direnen işçiler yalnız değildir! Direnişlerle dayanışmayı büyütelim!”

Gazeteden öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

-Burjuva siyaset çürümenin dip çukurunda!

-Ekonomi politikasındaki değişiklik ne anlama geliyor?

-SML direnişçileri: Birlikten kuvvet doğar!

-Türkiye-Yunanistan ilişkileri

-Almanya’da metal işkolu TİS süreci

-Polonya’da kürtaj yasağı ve mücadelesi üzerine

-Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

-Kadın işçilerin yaşadığı çok yönlü şiddet

Gazetenin yeni sayısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...