Mihraç'ın katledilmesi protesto edildi

Şırnak İdil'de 7 Yaşındaki Mihraç Miroğu'nun zırhlı aracın çarpması sonucunda katledilmesi yürüyüşle protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Eylül 2021
  • 11:15

Şırnak’ın İdil ilçesinde zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nun katledilmesine ilişkin yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi Mihraç’ın ailesine ziyaret gerçekleştirildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre ellerinde katledilen Mihraç Miroğlu’nun fotoğraflarını taşıyan heyet, zılgıtlarla karşılandı. Eylemde  “Kirli ellerinizi, katleden zırhlı araçlarını mahallelerimizden çekin, bıçak kemiğe dayandı” yazılı pankart taşındı.

“Şehid Namirin” sloganları atılan yürüyüş sonrasında Mihraç Miroğlu’nun katledildiği yere karanfiller bırakıldı. Eylemde HDP İdil Belediye Meclis Üyesi Elfesya Nas konuştu ve şunları ifade etti:

“Bizim zırhlı araçlara kurban verecek kadar kıymetsiz hayatlara sahip olduğumuzu düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tüm bu olayların direnişimizden ve demokratik mücadeledeki ısrarımızdan kaynaklandığını ve bunun bir cezalandırma yöntemi olduğunu çok iyi biliyoruz. Olayın bizzat gerçekleştiği bölgede daha önce halk, defalarca kamusal alanda zırhlı araç sürücülerini hız ve dikkatsiz sürüşleri noktasında uyarılmış, hatta gerekli yerlere gerekli şikayetleri yapmasına rağmen hiçbir şekilde her hangi bir önlem alınmamış ve bu topraklarda yaşayan halkımızın canı hiçe sayılmıştır. Son yıllarda bu topraklarda yaşam bulan her zerreye yaklaşımınız düşmanvari olmuştur. Artık yeter kirli zihniyetinizi, kirli elinizi ve katil araçlarınızı mahallelerimizden çekin.”

MKM Botan Sanatçıları adına konuşan Abdullah Ayav, şunları vurguladı:

“Kürt çocukları üzerinde bunlar sürekli yaşanıyor. Bunların sebepleri cezasızlıktır. Botanlı sanatçılar olarak bu yapılanları kınıyoruz. Bizler çocuklarımızın sokaklarda Kürtçe konuşup, Kürtçe şarkılar seslendirmesini istiyoruz. Bu katliamı lanetliyoruz”

Ayav'ın konuşmasının ardından sanatçılar katledilen Mihraç için şarkılar seslendirdi. Konuşma yapan Özgüneş ise yaşanana ilişkin “Bilerek işlenmiş cinayettir” dedi ve zırhlı araç ölüm ve yaralanmalarının Kürt kentlerinde olduğunu vurguladı. Açıklama alkışlarla son buldu. Ardından kitle taziyenin kurulduğu Sosyal Konutlar Camisi’ne gitti.