Kayyım karşıtı eylemler 49. gününde

Kayyım atamalarına karşı ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemleri 49. gününde de yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Ekim 2019
  • 16:41

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atamaları yapıldıktan sonra, atamaların iptal edilmesi talebiyle gerçekleştirilen ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemleri 49. gününde de yapıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır’da Lise Caddesi’nde yapılan ‘Demokrasi Nöbeti’ eyleminde ilk olarak Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner söz aldı. Kayyım atamalarına karşı yapılan eylemi bir yediveren gül olarak niteleyen Özyalçıner bu şekilde kazanılacağını vurguladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları konuşmasında “Kazanımlarımızı emekle, gayretle bugünlere getirdik. Lakin onlar bizim olanı yok etme, düşmanca, savaş ve çatışma politikasıyla hareket ediyor. Biz çağrılarımızda demokrasiyi isterken onlar farklı kanallar ile bize cevap verdiler. Savaşla çatışma ile tutuklamalarla bir halkı bitiremezsiniz. Her sıkıntı zamanlarda halkımız güçlü hamlelerle başarıyı elde etmiştir” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya tüm sosyalistleri eyleme destek olmaya çağırdı.

Konuşmalardan sonra saat 16.00’da Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilecek olan imza kampanyasına katılım çağrısı yapılarak oturma eylemine geçildi.

Van

HDP İpekyolu ilçe binası önünde yapılan eylem “Direne direne kazanacağız!”, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir!” sloganları atılarak başladı.

Eylemde konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan iktidarın HDP’yi kriminalize etmeye çalıştığını vurguladı.

Kayyım atamalarının belediyeleri saraya bağlama çabasının bir sonucu olduğunu belirten Orhan KHK mağdurlarına yapılan saldırılara da değinerek “İktidarlar gider, halk kalır. Kayyumlar gider, bizler kalırız. Direne direne kazanacağız. Bu ülkede eşitliği, demokrasiyi, barışı savunanlar kazanacaktır. Mutlaka kazanacağız” dedi.

Konuşmanın ardından ezgiler ve sloganlarla birlikte oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı