Kayyım atamalarına karşı eylemler 51. gününde

Diyarbakır, Mardin ve Van’da kayyım atamalarına karşı eylemler 51. gününde de yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ekim 2019
  • 17:01

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atamalarının ardından başlatılan ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemleri 51. gününde de yapıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin (DBB) hemen karşısında yer alan Lise Caddesi üzerinde yapılan eylemde ilk olarak HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık konuştu.

AKP-MHP ittifakının savaşı ısrarla halkların gündemine koymaya çalıştığını ve ülkenin geleceğini şahsi menfaatlerine kurban etmeye çalıştığını belirten Uyanık, savaş araçlarının kendilerini bu yoldan alıkoyamayacağını vurgulayarak, “Tank, top, uçak ve helikopter sesinin barış talebimizin sesini bastıramayacaktır” dedi.

Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Ferha Akbulut da savaşın ve ölümlerin son bulmasını istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticisi Fedai Akar ise, “Selçuk hoca halktır ve irademizdir” vurgusuyla konuşmasına başladı. Akar’ın Rojava’ya Türkiye’nin saldırı tehdidine tepki gösteren konuşmasının ardından oturma eylemi yapıldı.

Mardin

Mardin HDP binası önünde gerçekleşen nöbet oturma eylemiyle başladı. “Halkın iradesi gasp edilemez” yazılı pankartın açıldığı eylemde Ahmet Türk konuştu.

Türkiye’nin savaş bataklığına sürüklendiğine dikkat çeken Türk, “Türkiye’de barışa, kardeşliğe ve geleceğimizi, yanlış bir siyaset ile parçalamaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayışı bir felaketin habercisi olarak görüyoruz. Bu konuda halkımızı savaşa değil, barış için çaba göstermesini umuyoruz” dedi

Türk’ün konuşmasının ardından bugünkü nöbet, “Direne direne kazanacağız!” sloganıyla son buldu.

Van

Van’da HDP İpekyolu İlçe Örgütü binası önünde gerçekleştirilen eylemde İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir konuştu.

Türkiye’nin Rojava’ya saldırı tehdidine değinen Bozdemir, savaş tezkeresine evet diyeceklerini açıklayan CHP’ye, tezkereye hayır demeleri çağrısında bulundu.

Bozdemir, “Toplumun tüm kesimlerini sivil toplum kuruluşlarını ve aydınları bu savaşa karşı çıkmaya, nefret dilini kınamaya, kardeşliğin gereği olan hukukta eşitlik ilkesini ortaya koymaya davet ediyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı