Kadıköy’de Roboski anması

HDP İstanbul İl Örgütü, Roboski’nin katliamında yitirilenleri andığı eylemde Bahçelievler HDP İlçe binasına gerçekleşen saldırıyı protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Aralık 2021
  • 21:40

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Roboski Katliamı’nda yitirilenleri Kadıköy’de yaptığı eylemde andı. 

Eylem Roboski Katliamı’nda yitirilenler şahsında mücadele ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başladı. Ardından söz alan HDP Meclis Üyesi Ahmet Sayın katliamın ardından yaşanan sürece değinerek “Devletin yaptığı tek şey ailelere para teklif etmek oldu” dedi. Ardından HDP İstanbul İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan Gülşen Karasu “Roboski Katliamı; Kürt halkına yönelik özel savaş politikalarının bir sonucudur ve son derece planlı bilinçli yapılmıştır” diyerek Bahçelievler’deki saldırıya değindi. Karasu şu şekilde devam etti:

“Tıpkı Suruç’ta, Ankara’da olduğu gibi ve bugünde Bahçelievler ilçemizde gerçekleştirilmek istenen katliam provasında olduğu gibi. Biz biliyoruz ki Roboski katliamının yıldönümünde ve Deniz Poyraz yoldaşımızın duruşmasına bir gün kala partimize yapılan bu saldırı bir tesadüf değidir. Karşısında mücadele ettiğimiz ve mücadele etmeye devam edeceğimiz her fırsatta partimizi hedef göstermeye çalışan faşist zihniyetin bir girişimidir.”

Karasu son olarak şunları ifade etti:

“Roboski katliamının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bu katliamın failleri yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmadan kalıcı, adil ve onarıcı bir toplumsal huzur sağlanamayacaktır.

“Türkiye halkları, demokrasi ve barış güçleri bu hesabı sormak için kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdürecektir. Tıpkı bugün de devletin hiçbir yasa tanımadan uyguladığı saldırılar karşısında susmadığımız gibi. Sorumlularından uluslararası alan dahil tüm hukuk ve siyasi zeminlerde hesap sorulmasını sağlamak için mücadele edeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından Devrimci Parti ve Köz Gazetesi adına yapılan konuşmalarda saldırının Deniz Poyraz duruşmasının ön gününe ve Roboski Katliamı’nın yıl dönümüne denk gelmesinin tesadüf olmadığı vurgulandı. 

Ardından 5 dakika oturma eylemi yapıldı. “Roboski’yi unutma, unutturma!”, “Roboski’nin hesabı sorulacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarının atıldığı eylem oturma eyleminin ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul