İzmir’de kıdem tazminatı ve seçim gündemli faaliyet

Sınıf devrimcileri, İzmir’de yürüttüğü faaliyetlerle bir yandan kıdem tazminatının gaspına karşı ve bu saldırıyı hayata geçirmeye çalışan gerici-faşist iktidara karşı mücadele çağrısını sürdürdü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Haziran 2019
  • 18:35

Ege İşçi Birliği (EİB) “Kıdem tazminatı geleceğimizdir, gasp ettirmeyeceğiz!” şiarıyla başlattığı kampanya çerçevesinde faaliyetlerine devam ediyor.

İşçi ve emekçileri kıdem tazminatına sahip çıkmaya çağıran EİB, “Kıdem tazminatı geleceğimiz gasp ettirmeyeceğiz!” EİB imzalı afişleri Bornova, Alsancak, Çiğli merkez, Küçük Çiğli, Harmandalı, Menemen Asarlık, Üstgeçit ve Aliağa’da yaygın olarak kullandı.

Harmandalı’da afiş faaliyeti sürerken resmi polis ekibinin GBT tacizi sonrası faaliyet devam ettirildi.

Ayrıca Menemen’de Asarlık ve Menemen mezarlıkta imza masaları açıldı. İDÇ, Özkanlar, Karel, Kardemir, Kocaer, Osman Sönmez, Ege Çelik, Ege Fren fabrikalarında çalışan işçiler de dahil birçok demir-çelik işçisinden imza toplanarak bildiri dağıtımı yapıldı. Kıdem tazminatının gaspı planı üzerine sohbetler edildi. Kıdem tazminatını püskürtmenin tek yolunun genel grev yapmak olduğu ve sendikalı yerlere daha büyük görevler düştüğü konuşuldu.

Ayrıca Asarlık ve Mezarlıkta imza masalarıyla birlikte demir çelik işçilerine Metal İşçileri Bülteni’nin “Kardeşim! Safını bil safa gel! Kurtuluşu ancak hep birlikte başarabiliriz!” şiarının yer aldığı Haziran sayısı dağıtıldı. Metal İşçileri Bülteni alan işçilerle de kıdem tazminatı ve yeni dönem toplu sözleşme süreci üzerine sohbet edildi.

“Gerici faşist iktidara geçit yok!”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri üzerinden gerici-faşist iktidarı geriletmek için sürdürülen seçim faaliyeti sırasında ise Bağımsız devrimci Sınıf Platformu’nun “Gerici faşist iktidara geçit yok!” afişleri kullanıldı.

BDSP afişleri Bornova, Alsancak, Çiğli merkez, Küçük Çiğli, Harmandalı, Asarlık Menemen ve Aliağa’da yaygın bir şekilde kullanıldı. Yine BDSP bildirileri Çiğli Koop ve Güzeltepe’de emekçilere ulaştırıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir