Kıdem tazminatı ve seçim gündemli faaliyetler

Sınıf devrimcileri kıdem tazminatı ve seçim gündemiyle ilgili faaliyetlerini sürdürdü.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Mayıs 2019
  • 19:47

Sınıf devrimcileri kıdem tazminatının gaspına karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağırırken yenilenen İstanbul seçimlerine ilişkin de ‘Faşist baskı ve zorbalığa geçit yok!’ çağrısını yükseltti.

Gebze’de sınıf devrimcileri hafta boyunca kıdem tazminatının gaspına karşı dağıttıkları bildiri ve bültenler ile emekçileri mücadeleye çağırmaya devam etti.

Sarkusyan, Kroman Çelik  ve Legrand fabrikalarına Metal İşçileri Bülteni dağıtımı yapılarak işçilere krizin faturasını ödemememe, kıdem tazminatının gaspına karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Bugün sabah ise Feniş durağında servis güzergahında BDSP’nin "Genel grev-genel direniş!" şiarlı bildirilerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Daha sonrasında Mega Plast, CT Otomotiv fabrikalarına Petrokimya İşçileri Birliği Bülteni dağıtıldı.

İzmir’de de Metal İşçileri Bülteni’nin “Kıdem Tazminatıma Dokunamazsın!” şiarının yer aldığı Mayıs sayısı işçilere ulaştırıldı.

Bülten Menemen Üst Geçit ve Asarlık’ta sabah vardiyası gidişlerinde demir-çelik işçilerine ulaştırıldı. Yine demir-çelik işçilerinin gece vardiyasına da dağıtım yapıldı. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yetkili olduğu ZF fabrikasında 15.00 vardiya girişi ve çıkışında metal işçileri bülteni işçilere ulaştırıldı.

İstanbul Devrimci Gençlik Birliği (DGB), İstanbul'da yenilenen yerel seçimlere dair faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Yerleşkesi'nde yaptıkları yazılamalarla öğrencilere seslenen DGB'liler, “Faşist baskı ve zorbalığa geçit yok! DGB” çağrısını yükseltti. Gençliği, faşist dayatmalara, baskı ve zorbalığa karşı mücadele etmeye çağırdı.

Bursa'da da Metal İşçileri Birliği Bülteni, işçi mahallelerinde ve servis noktalarında dağıtıldı. Dağıtımlar sırasında işçilerle yapılan sohbetlerde kıdem tazminatının gaspı ve işyerlerinde yaşanan sorunlar öne çıktı. Bayram öncesinde bayram paraları ve izinlerin kısa olması ise temel rahatsızlık olarak dile getirildi.

Kızıl Bayrak / Gebze-İzmir-İstanbul-Bursa