Seçim ve kıdem tazminatı gündemli devrimci faaliyetler

Sınıf devrimcileri, İstanbul ve Çorlu’da yürüttükleri faaliyetlerle, işçileri, emekçileri ve gençliği mücadeleye, örgütlenmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Haziran 2019
  • 12:10

İktidar tarafından geçersiz ilan edilen ve 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimleri vesilesiyle sınıf devrimcileri de işçi ve emekçilere seslenmeye devam ediyor. “Gerici-faşist iktidara geçit yok!” şiarıyla emekçilere çağrıda bulunan sınıf devrimcileri, işçi sınıfını sermaye temsilcilerine yedeklenmeden, kendi meşru talepleri için kavgaya atılmaya ve sınıf mücadelesini yükseltmeye çağırıyor.

Ayrıca sermaye ve AKP iktidarının, krizi emekçilere fatura etmek için gündemine aldığı sosyal yıkım saldırılarının başında gelen kıdem tazminatı hakkının gaspı gündemli faaliyetler de sürüyor.

Tuzla’da AKP’lilerin saldırı girişimi boşa düşürüldü

Bu kapsamda Tuzla’da Aydınlı, Konaşlı, İçmeler ve Esenyalı mahallelerinde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun afişleri yaygın bir şekilde kullanıldı. Faaliyet esnasında emekçilerin olumlu tepkileriyle de karşılaşılırken Esenyalı’da bir grup AKP’li Binali Yıldırım’ın afişlerinin üzerine afiş yapıldığı bahanesiyle faaliyeti engellemeye çalıştı. Yapılan afişleri indirmek isteyen AKP’liler, sınıf devrimcilerine seviyesiz bir üslupla saldırdılar. BDSP’lileri polis çağırmakla tehdit eden gericiler hakaretlerine devam ederken, sınıf devrimcileri de afişleri indirmeyeceklerini ifade ederek AKP zorbalığını teşhir ettiler. Çevredeki emekçilerin de araya girmesiyle AKP’liler alandan uzaklaştırıldı ve faaliyete devam edildi. Tartışma esnasında sınıf devrimcilerini sahiplenen bir kişi ise sonrasında faaliyete devam eden sınıf devrimcilerinin yanına gelerek eski bir MHP’li olduğunu, hala milliyetçi bir görüşü benimsediğini fakat AKP’nin özellikle son süreçte ayyuka çıkan yolsuzluk ve zorbalığından rahatsız olduğunu özellikle belirterek bu nedenle eski partisi MHP’yi bıraktığını ifade etti.

Afiş çalışmasının yanısıra BDSP’nin seçim bildirisi de sabah işe gidiş saatlerinde çeşitli servis noktalarında işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Seçim çalışmaları Kartal’a da taşındı. Bankalar Caddesi, Hamam Sokak ve Kartal Merkez’e yapılan afişler ile emekçiler mücadeleye çağrıldı.

DGB seçim faaliyetlerine devam ediyor!

Devrimci Gençlik Birliği, İstanbul seçimleri üzerinden gençliğe yönelik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Taksim’de “Faşist baskı ve zorbalığa geçit yok!” şiarlı afişler yaygın bir şekilde yapıldıktan sonra Kadıköy’de bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Bahariye Caddesi, Antikacılar Sokağı ve Yeldeğirmeni’nde yaygın bildiri dağıtımı yapıldı. Emekçiler ve gençler ile seçimlere dair sohbetler edildi.

DEV TEKSTİL’den kıdem tazminatına sahip çıkma çağrısı

Devrimci Tekstil İşçileri Çorlu Temsilciliği, kıdem tazminatı hakkının gaspı saldırısına karşı imza kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda ilk olarak belediye meydanında imza standı açıldı. İmza standında, kıdem tazminatı fonunun ne anlama geldiğini anlatan, tazminat hakkının gasp edilmek istendiğine dikkat çeken “Kıdem tazminatını gasp ettirmeyeceğiz!” başlıklı bildiriler de dağıtıldı. Yanı sıra standa gelen işçilere DEV TEKSTİL Tüzüğü ulaştırıldı.

Faaliyet boyunca birçok işçi ile kıdem tazminatı saldırısı ve hak gaspları üzerine sohbet gerçekleştirildi. İmza standına emekçilerin ilgisi yoğundu ilk günde yüzlerce imza toplandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Trakya