Kayseri ve İzmir’de devrimci faaliyetler: “Gerici-faşist iktidara geçit yok!”

Kayseri ve İzmir’de “Gerici-faşist iktidara geçit yok!” şiarı yükseltildi. Kayseri İşçi Birliği, kıdem tazminatı hakkına sahip çıkma çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Haziran 2019
  • 21:55

Sınıf devrimcileri 31 Mart yerel seçimlerini yok sayarak İstanbul seçimlerini yenileme kararı alan saray rejimine karşı mücadele çağrılarını sürdürüyor.

Kayseri ve İzmir’de yürütülen devrimci faaliyetlerle emekçiler gerici-faşist iktidara karşı harekete geçmeye çağrıldı. Kayseri İşçi Birliği, sanayi havzalarında mücadele çağrısını taşıyarak işçileri “Kıdem tazminatı hakkına sahip çık!” şiarını yükseltti.

Kayseri’de seçim ve kıdem tazminatı çalışması

Düzen gündeminin en temel başlığı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri üzerine sınıf devrimcileri etkin bir çalışma yürüttüler. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun “Gerici-faşist iktidara geçit yok!” afişleri emekçi semtleri olan Belsin, Doğu Sanayi, Argıncık, OSB, Serbest Bölge’de kullanıldı. BDSP afişlerinin yansıra BDSP bildirileri de emekçi semtlerinde kullanıldı.

Kayseri İşçi Birliği (KİB) “Kıdem haktır, gasp edilemez” çağrısı ile başlattığı çalışmayı OSB, Mimar Sinan OSB, İncesu OSB’de çeşitli araçlarla sürdürüyor. Bu faaliyetler çerçevesinde 500 adet kıdem tazminatı bildirisi işçilere ulaştırıldı.

KİB imzalı “Kıdem tazminatı haktır, gasp edilemez!”, “Kıdem tazminatına, canın yongasına sahip çık!”, “Kıdem tazminatı fonuna geçit verme!”, “İşsizliğin önündeki engel olan kıdem tazminatı hakkına sahip çık!” şiarlarının yazılı olduğu 2000 adet el ilanı OSB’lerde, Serbest Bölge’de ve işçi servis güzergahlarında kullanıldı. Dağıtımlar sırasında işçilerle sohbetler edildi. Belirlenmiş fabrikalarda ise el ilanlarının içerden dağıtımı yapıldı.

İzmir’de “Gerici-faşist iktidara geçit yok!” çağrısı

Seçimlerin son gününde İzmir’de devrimci faaliyetler devam etti. “Gerici-faşist iktidara geçit yok!” şiarlı BDSP afişleri Buca, Üçkuyular, Dokuz Çeşmeler, Seyfi Demirsoy Hastanesi Caddesi ve Menderes Caddesi’nde yaygın olarak yapıldı. Ayrıca Kuruçeşme, Buca Koop ve Çamlıkule mahallelerinde bildirilerin dağıtımı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Kayseri-İzmir