İstihbaratçı Pekin, Kürt kadın siyasetçilerin katledildiğini itiraf etti

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Paris’te Kürt kadın siyasetçilerin katledilmesine ilişkin itirafta bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Şubat 2021
  • 21:41

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Kürt hareketinin siyasi kadrolarına yönelik yeni katliam çağrısı yaptığı konuşmasında “Paris’te yapıldı” diyerek itirafta bulundu.

9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez katledilmiş, cinayetlerdeki MİT bağlantısı iddianamede de yer almıştı. Fransız ve Türk sermaye devletleri işbirliğiyle cinayet örtbas edilmeye çalışılıyordu.

CNN Turk’te Ahmet Hakan’ın 16 Şubat’ta gerçekleştirdiği programda, Kürt hareketinin kadrolarına yönelik yeni katliam çağrıları yapan istihbaratçı Pekin’in Hakan’la arasındaki konuşmada bu yönde geçen ifadeler özetle şöyle:

Hakan: Türkiye, Kandil'e, PKK'nın en önemli elebaşlarından birkaçını vurma hedefli operasyonu yapabilir mi? Bu operasyon başarılı olabilir mi?

Pekin: Yapabilir, hedefi iyi seçerse yapabilir. İmkanlar vasıtasıyla yapabilir. Olay oraya sadece özel kuvvetler göndermek değil. İnsansız hava araçları var, bunlarla yapabilir. Birlik göndeririz, onlarla yapabilir. İran'la anlaşırız, Irak merkezi yönetimiyle anlaşırız. Bütün bunlar yapılabilir.
...

Hakan: Son bir yılda MİT'in yakalayıp getirdiği çok sayıda PKK üst düzey yöneticisi oldu, bu tür nokta operasyonlarıyla, tam da sizin söylediğiniz anlamda. Zaten Türkiye bir süredir bunu yapıyor gibi geliyor bana.

Pekin: Yani şöyle yapıyor ama, bakın, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan. Bu adamlardan bir bölümünün götürülmesi lazım. O zaman PKK'nın bir anda dengeleri bozulur. Mutlaka bunların götürülmesi lazım. Beyinle ayaklar arasındaki iletişimi sağlayan sinirlerle uğraşıyoruz şu anda. Ama asıl beynin bir şekilde hasara uğratılması gerekiyor.
...

Hakan: Peki, İsmail Hakkı Bey, PKK'nın dört müdür beyin takımı, Murat Karayılan...?

Pekin: Daha fazla. Yürütme Konseyi var, onun başında şu anda Murat Karayılan var herhalde. Onun altında da ekipler var. Mesela onlar Kandil'den çok fazla dışarı çıkmıyor. Avrupa'da bunların unsurları var. Avrupa'daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Yani daha evvelden işte Paris'te yapıldı ama… Evet…