“İşçi katliamlarına karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e”

2024 1 Mayıs Taksim Platformu tarafından İstanbul’da Gayrettepe’de katledilen işçiler için Masquerade Club önünde eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Nisan 2024
  • 15:38

2024 1 Mayıs Taksim Platformu tarafından İstanbul’da Gayrettepe’de katledilen işçiler için Masquerade Club önünde eylem yapıldı. Dev Yapı-İş Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz’un anıldığı eylemde “İşçi katliamlarına karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e” ozaliti açıldı.

“1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız” sloganlarının atıldığı eylemde Kaza kader değil bu bir katliam! İş cinayetlerinin hesabını soracağız!” vurgusu yapıldı.

Platform adına yapılan açıklamada ise “Ne kaza ne kader, bu bir işçi katliamı” denildi. Gayrettepe’de 2 Nisan günü gerçekleşen işçi cinayetine atıf yapılarak katliam süreci aktarıldı. “Cinayette hepsinin parmağı var!” denilen açıklamada şunlar vurgulandı:

“Sürecin gelişimi dahi yaşananın tesadüf ya da “kader” olmadığını, organize bir katliam olduğunu gösteriyor. Sorumlular ise topu birbirine atıyorlar. Ne Beşiktaş Belediyesi kendinde bir ihmal görüyor ne de Kültür ve Turizm Bakanlığı bu sorumluluğu kabul ediyor. Göstermelik sekiz tutuklama olmasına rağmen, belediye ve bakanlık görevlileriyle ilgili herhangi bir adım atılmış değil.”

“Sömürü ve ölüm düzeninden hesap soralım!” denilen açıklamada Dev Yapı-İş Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz anıldı ve şunlar ifade edildi:

“Bugün buradan bir kere daha hesap soracağımızı ilan ediyoruz. Bundan 2 sene önce kölece çalışma koşullarına, iş cinayetlerine karşı mücadele ederken alınmayan önlemler sonucu pandemi döneminde hayatını kaybeden Dev Yapı-İş Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz’u saygıyla anıyoruz. Bu düzene ve yarattığı tüm sorunlara karşı mücadeleden arkadaşlarımızın, iş cinayetlerinde yitirdiklerimizin hesabını soracağımızı bir kere daha ilan ediyoruz. Ölüm ve sömürü düzeninin her gün yeni sınıf kardeşlerimizi aramızdan almasına artık yeter diyoruz. Tüm işçileri, emekçileri, gençleri bu düzenden hesap sormaya davet ediyoruz. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta katillerden hesap sorma bilinciyle Taksim’de hep birlikte sınıf kavgasını yükseltmeye çağırıyoruz.”

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu yaptığı konuşmada Soma, İliç işçi katliamlarına değindi. Otlu şunları dedi:

“Tüm iş cinayetlerinin hesabını sorana dek, bu yoksulluk düzenini yıkana dek, işçi sınıfının insanca yaşamını oluşturana dek 1 Mayıs’ta. Taksim’de olacağız.

Kızıl Bayrak / İstanbul