AİM: Şimdi seferberlik zamanı!

Ankara İşçi Meclisi sosyal medya hesaplarından 1 Mayıs’a çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Nisan 2024
  • 08:00

Ankara İşçi Meclisi sosyal medya paylaşımları ile 1 Mayıs’a çağrı yaptı. AİM’in paylaşımında şu vurgular yapıldı:

“Haklarımız ve geleceğimiz için meydanları doldurup sömürücü zorbaların karşısına dikilmekten; eşit ve özgür bir dünya için sınıfa karşı sınıf bakışı ile baskı ve zorbalık düzenlerini başlarına yıkmaktan başka yolumuz yok!” 

AİM’in sosyal medya hesabında yer alan “Şimdi seferberlik zamanı!” başlıklı paylaşım şu şekilde:

“31 Mart yerel seçimlerinin geride kalmasının ardından adım adım 1 Mayıs’a yaklaştığımız günlerdeyiz.

Dünyanın dört bir yanından sınıf kardeşlerimizle birlikte meydanları doldurmaya; baskı, sömürü ve zulüm düzenine öfkemizi, eşit ve özgür bir dünyaya özlemimizi haykırmaya hazırlanıyoruz.

Seçim sonuçları üzerinden ortaya çıkan tablo ise önümüzdeki 1 Mayıs’ın bu açıdan ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş durumda.

Evet, 20 yılı aşkındır iliğimizi sömüren, sermayenin demir yumruğu olmak için canhıraş çalışan sonunda bir sandık yenilgisi tattı.

Ama, daha seçim akşamı yaptığı balkon konuşması gösteriyor ki onun milyonlarca işçi ve emekçinin hoşnutsuzluğundan ders çıkarmak gibi bir niyeti yok. Hatta, akıl almaz politikalarla derinleştirdiği krizin faturasını yine milyonlarca işçi ve emekçiye kesmek için canhıraş bir çaba içerisinde olacak. Henüz ayrıntılarını bilmiyoruz, ama kıdem tazminatı başta olmak üzere bir kez daha kazanılmış haklarımıza göz diktiklerini, işçi sınıfına yönelik yeni bir saldırı dalgası hazırlığı içinde olduklarını biliyoruz.

Dahası, CHP başta olmak üzere tüm burjuva partileri de seçimlerin ardından ortaya koydukları politikalarla bu noktada bir farkları olmadığını ve sermayenin yeni yıkım programını destekleyeceklerini gösterdiler.

Yani, iş bir kez daha başa düştü. Görev bir kez daha bizlerin omuzunda…

Onlar, adına kapitalizm denilen ve bizim kanımız, canımız üzerinde yükselen sömürü düzenini ayakta tutmak için saldıracaklar.

Bizler bu saldırı dalgası karşısında onlara anladıkları dilden yanıt verecek ve cellatların üstüne üstüne yürüyeceğiz.

Çünkü başka çıkış yolu yok!

Haklarımız ve geleceğimiz için meydanları doldurup sömürücü zorbaların karşısına dikilmekten; eşit ve özgür bir dünya için sınıfa karşı sınıf bakışı ile baskı ve zorbalık düzenlerini başlarına yıkmaktan başka yolumuz yok!

İşte bu yüzden 1 Mayıs önemli…

İşte bu yüzden 1 Mayıs’ta ortaya koyacağımız sınıf iradesi önemli…

Ve işte bu yüzden şimdi seferberlik zamanı diyoruz…

Bilincimiz, sınıf kinimiz ve örgütlü gücümüzle kapitalistlere ve onların kuklalarına gerçek bir ders vermek için adımlarımızı hızlandıralım!

Safları sıklaştıralım, zincirlerimizi kıralım!

Ölüm ve sömürü düzeninden hesabı 1 Mayıs alanlarında soralım!”