Haziran Direnişi’nin 9. yıldönümü vesilesiyle Adana, Antalya, Muğla, Hopa, Tarsus, Denizli, Trabzon ve Bartın’da eylemler yapıldı. Gezi Direnişi’nde yitirilenlerin anıldığı eylemlerde Gezi Davası’nda verilen siyasi karara tepki gösterildi.
Adana Emek ve Demokrasi güçleri Atatürk Parkı’nda eylem yaptı. Eylemde Gezi tutsaklarının serbest bırakılması istenirken Nurhak Katliamında ölümsüzleşen Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan anıldı. Ortak basın metnini KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya okudu. Kaya şunları söyledi:
“Gezi yargılanamaz, Gezi'yi yargılamak, Gezi'yi karalamaktır; baskıcı, antidemokratik politikalara karşı çıkan halkın mücadelesini yargılamaktır. Bugün yeniden yargılanan Gezi, bir demokrasi bildirisidir. Gezi, ülkenin ağacına, toprağına, suyuna, demokrasisine, özgürlüğüne bağlanma eylemidir. Gezi, darbelere, dış müdahalelere karşı halkın kaderini eline almasıdır. Şunu ifade etmek istiyoruz. Toplumsal olaylar da tıpki doğal koşullarda olduğu gibi diyalektik bir süreç yaşar. Bu nedenle Gezi bir umuttur, umuda kurşun işlemez.”
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Ortak basın metnini Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın okudu. “Gezi umuttur” vurgusu yapan Aydın Gezi tutsaklarının serbest bırakılmasını isteyerek “Gezi biziz, hepimiziz! Gezi halktır! Yobaz tahakkümünüze, yasaklarınıza boyun eğmeyeceğiz! Şarkılarımız meydanlara, sokaklara çıkacak" dedi.
Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Eylemde "Karanlık gider, Gezi kalır" yazılı pankart açıldı.
Artvin’in Hopa ilçesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011 tarihindeki mitingi öncesinde polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu ve Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenler anıldı. Hopa Meydanı'nda yapılan 1 Temmuz'da Trabzon'da görülecek olan Metin Lokumcu'nun katillerinin yargılandığı duruşma için Trabzon Adliyesi'ne çağrı yapıldı.
Mersin’de Tarsus Emek Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla postane önünde eylem yapıldı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Toplumsal olaylar “kandırılma” içermez. Gezi’ye katılan milyonların siyasi talepleri de ne darbecilerin hedefleriyle ne de uluslararası kuruluşların hedefiyle uyuşmaz. Gezi’deki eylemler, basın açıklamaları; demokrasi, barış ve kardeşlik istenen barışçıl etkinliklerdi. Esas şiddet uygulayan güvenlik güçleriydi. Bu şiddet sekiz kişinin hayatına mal oldu. Binlerce kişi sakatlandı.”