HDP'den Diyarbakır mitingi çağrısı

HDP "Çözüm Biz'de" şiarıyla 6 Ağustos'ta Diyarbakır'da bölge mitingi yapacağını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Temmuz 2022
  • 16:15

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, “Çözüm Biz’de savaşlara ve sömürüye hayır” şiarıyla 6 Ağustos’ta İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği bölge mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

HDP İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, hafta boyunca miting çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Mitinge yoğun katılım beklediklerini dile getiren Ceylan şunları dedi:

“AKP-MHP iktidarı halkın rızası ile iktidarda değil. Bizler zor ve baskı şartları altında mücadele ediyoruz. Kürt halkına, dostlarına ve demokratik siyasete yaptıkları haksızlıkları saatlerce anlatabiliriz. Mitingimiz sürece cevap olacaktır”

İktidarın Kürtlere “İkinci Lozan” yaşatmak istediğini belirten Ceylan, "Birinci Lozan'da olduğu gibi, bu Lozan'da da Kürtlere saldırmak istiyorlar. Kürtlere ve HDP'ye saldırarak kazanmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 “Savaşın sorumlusu AKP-MHP’dir” 

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaparak, şunları söyledi:

“Neden 'savaş ve sömürüye hayır' diyoruz. Savaş ve yoksulluk bu coğrafyada yaşayan halkları cendereye alan iki temel sorun. AKP-MHP iktidarı bu tercihi yaratanlar ama bunun bedelini ödeyenler ise halklar. Savaş sebeptir ama yoksulluk, ekonomik kriz nedendir.”

AKP-MHP'nin savaşın bedelini halklara ödetmeye çalıştığını söyleyen Atasoy, "Savaşın maliyetini göç yollarında olanlar, Kürt halkı olarak kimliğimize, dilimize saldırılarla ödüyoruz. Kadın katliamları ve geleceksiz gençlerimizle bu bedeli ödüyoruz” dedi.

“Üçüncü yol için İstasyon Meydanı'ndayız”

Siyasi soykırım operasyonlarının sonuç alamayacağını vurgulayan Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimse bizi kendine mecbur ve muhtaç görmesin. Üçüncü Yol'un nasıl halkla buluştuğunu görmek isteyenler 6 Ağustos'ta bir kez daha İstasyon Meydanı'na baksın. Savaşa, tecride karşı yeni bir geleceği isteyen herkesi 'Çözüm Biz'de' demek için mitingimize davet ediyoruz.”