HDP'ye yönelik gözaltı terörü protesto edildi

HDP yönetici ve üyelerine yönelik bugün de süren gözaltı terörü protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Ağustos 2022
  • 21:10

HDP yönetici ve üyelerine yönelik gözaltı ve baskılar Van’da protesto edildi. Mersin, Antakya, Adana ve İzmir’de ise birçok kişi gözaltına alındı.

Van

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre HDP Van İl Örgütü, önceki gün Nurullah Pekbay, Şiyar Akti, Ferhat Azan  ve Şerif Sarıbulak  isimli 4 Gençlik Meclisi Üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

HDP’nin demokratik siyaset mücadelesinin kriminalize edilemeyeceğini ifade eden Beyazit, tüm demokratik kitle örgütlerine; “Partimize yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayın. Saldırıya uğrayan Kürt’tür diye susmayın. Bu hukuksuzluk sizi de vurur” çağrısında bulundu.

Mersin

Mersin’in Tarsus ve Silifke ilçesinde sabah saatlerinde polis 10 eve polis baskın düzenledi. Yapılan ev aramalarında S.A., A.S., M.Ö., M.R., A.M., S.A., İ.A., Y.D., N.A. ve M.A. isimli kişiler gözaltına alındı. Adreslerinde bulunmayan 2 kişinin ise gözaltına alınamadığı belirtildi.

Antakya

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı 2015 İskenderun Newrozu'nda atılan sloganları gerekçe göstererek, "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis bu sabah Erzin ve İskenderun'da çok sayıda eve baskın düzenledi. Baskınlarda HDP Parti Meclis (PM) üyesi Zeki Koç, HDP Erzin İlçe Eşbaşkanı Diyadin Sırça, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi Erzin İlçe Eşbaşkanı İsmet Katran ve üyeleri Ali Taylan ile HDP'li Behçet Aslan ve Fırat Töre gözaltına alınırken, Mehmet Oturmak evinde bulunmadığı için gözaltına alınamadı. Koç, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, kalanlar ise Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından serbest bırakıldı.

Adana

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 13 Ağustos'ta kent merkezi ve Ceyhan ilçesinde yapılan ev baskınlarında aralarından çocuklarında olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 14 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla serbest bırakıldığı, 6 kişinin ise halen gözaltında tutulduğu öğrenildi.

İzmir

Manisa ve İzmir’de sabahın erken saatlerinde evlere baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda İzmir’de 9 kişi, Manisa'da 6 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de Sibel Aktulum, Leyla Demirkaya, Cengiz Küçükgöl Köy, Emre Yalçın, Manisa’da ise Doğan Alpar, Havva sevilen, Ali Aslan, Memduh Ektiren, Ekrem Taş, Muhammed Ezver Toplu, gözaltına alındı.