Diyarbakır’da HDP Mitingi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Çözüm Biz’de, savaşa ve sömürüye hayır” şiarıyla Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’na bölge mitingi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Ağustos 2022
  • 19:45

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Çözüm Biz’de, savaşa ve sömürüye hayır” şiarıyla Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’na bölge mitingi gerçekleştirdi.

Mitinge konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk “Çözüm Soçi değil, çözüm İmralı’dır” dedi ve düzen muhalefetine “Helalleşme diyorlar. Zilan’ın, Dersim’in, Roboski’nin hesabı verilmeden, nasıl helalleşeceğiz” diye seslendi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuşmasında savaş ve saldırı politikalarına değindi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar iktidarın savaş politikalarını sömürü düzenini sürdürdüğü vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ekonominin durumunu rakamlarla anlatmayacağız. Sizler çarşı pazar gezerken nasıl bir sömürü düzeninin hakim olduğuna bizzat hakim oluyorsunuz, gözlerinizle görüyoruz. Enflasyon resmi rakamlara göre bile yüzde 80. İşsizlik almış başını gidiyor. Peki neden? Bu sömürü düzeninin temelinde ne var? Şunu iyi görelim her yerde herkese anlatalım. Ne zaman ki ülkedeki iktidarlar sömürü düzenini kalıcı kılmak isterlerse en çok başvurdukları yol nefret düşmanlık ve savaş siyasetidir. İşte AKP ve MHP iktidarı aynı yolu izliyor.”

“Bu iktidar çözüldükçe yeni savaş politikalarına sarılıyor” diyen Sancar şu şekilde çağrı yaptı:

“Bu iktidar gidiyor, gidicidir. Sizin iradenizle, bu iradeyi Türkiye halklarının, ezilenlerinin ve emekçilerinin gücüyle birleştirerek bu iktidarı göndereceğiz. Fakat giderayak elinde başka çare kalmadığı için savaş politikalarına başvuruyor. Bütün demokrasi güçlerine çağrımızdır: Bu planların, amaçlarının farkında olalım. Bu planları boşa çıkarmak için ortak mücadelede buluşalım. Diğer muhalefet partilerine de çağrımızdır; bu ülkede gerçekten demokrasinin en asgarisini getirmek istiyorsak bu planların farkında olalım. Diğer muhalefet partileri bu iktidarla milliyetçilik yarışına girerlerse bu ülke bu kısır döngüden kurtulamaz. Bu muhalefet, bu kısır döngüyü milliyetçilik yarışıyla kıramaz. Kim kıracak? Halkların eşitliğini, birlikte, gönüllü yaşamını savunan bizler ve sizler kıracaksınız bu kısır döngüyü. İktidarın savaş planlarına karşı çıkmayan hiçbir gücün, çevrenin, partinin bu ülkeye demokrasi getirmesi mümkün değil. Bu ülkede sömürüyü sonlandırması da mümkün değil.”

Miting, sahne alan sanatçı Murat Demir’in şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı