HDP: Siyasi darbe barbarlığı sürüyor

HDP, belediyelerine ve eşbaşkanlarına yönelik bu sabah devam eden saldırıların ardından yazılı açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ekim 2019
  • 16:48

HDP, görevden alınan belediye eşbaşkanlarına yönelik bu sabah gerçekleşen polis baskınları ve gözaltıların ardından yazılı açıklama yaparak siyasi darbenin sürdüğüne dikkat çekti.

“HDP: Seçilmiş irademize yönelik siyasi darbe barbarlığı sürüyor” başlığıyla, HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan imzasıyla yapılan açıklama “Partimize ve temsil ettiğimiz demokratik taleplerin merkezi konumunda olan belediyelerimize ve temsilcilerimize dönük yoğunlaştırılmış ve sistematik olarak yürütülen faşizan baskı politikaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Bütün evrensel hukuk ilkelerinin alenen ayaklar altına alındığı bu süreç, faşist iktidar blokunun kurumsallaşma sürecinin bir parçası olarak ülkeyi bir yönetim krizine sürüklemeye devam ediyor” ifadeleriyle başladı.

19 Ağustos’ta atanan kayyımların sürelerinin 19 Ekim günü 2 ay daha uzatıldığı hatırlatıldıktan sonra, bu sabah gerçekleşen polis baskınları ve gözaltılara ilişkin şöyle dendi:

“Bu sabah (21 Ekim) ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanımız Selçuk Mızraklı evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Yine eş zamanlı olarak, evlerine baskın yapılmak suretiyle Diyarbakır-Kayapınar Belediye Eş başkanımız Keziban Yılmaz ve Diyarbakır-Bismil Belediye Eş başkanlarımız; Gülşen Özer ve Orhan Ayaz gözaltına alındılar. Takip eden saatlerde ise, yine Diyarbakır-Kocaköy Belediye Eş başkanımız Rojda Nazlıer, belediye binasına girişi sırasında gözaltına alındı. Kayapınar, Bismil ve Kocaköy belediye binaları sabahın erken saatlerinden itibaren kolluk kuvvetleri tarafından kuşatmaya alınmış ve bina içerisinde özellikle belediye eşbaşkanlarımızın odalarında aramalar yapılmaktadır.”

Toplumdaki meşruluğunu yitiren faşist AKP-MHP koalisyonunun HDP’yi yeniden hedef haline getirdiği belirtilen açıklamada “İktidarın, kazanımlarımıza dönük, halklarımızın/seçmenlerimizin iradesine dönük siyasi darbe hamlelerini, haksız, hukuksuz ve keyfi uygulamalarını ifşa etmeye, bu irade gaspına karşı her türlü meşru, hukuki, demokratik ve sivil protestolarımızı, direnişimizi aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.