HDP: İki günde 143 gözaltı

HDP son iki günde çoğu gençlerden oluşan 143 kişinin gözaltına alındığına dikkat çekerek “Saldırılar AKP’nin korkusunu gizleme çabasıdır” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Şubat 2021
  • 22:49

Sermaye devleti Kürt halkına yönelik saldırganlığına içeride estirdiği gözaltı terörüyle de devam ediyor. Pek çok kentte onlarca kişi gözaltına alınırken, HDP de gözaltı terörüne ilişkin açıklama yaparak “Saldırılar AKP’nin korkusunu gizleme çabasıdır” dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede imzasıyla yapılan açıklamada “Son iki günde İstanbul, Adana, Bursa, Kocaeli ve Antep başta olmak üzere birçok kentte yapılan gözaltı saldırıları sonucu çoğunluğu gençlerden oluşan en az 143 kişi gözaltına alındı” bilgisi verildi. Açıklamada, yandaş-tetikçi medyada gözaltıların “terör” demagojisi eşliğinde verildiğine değinilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Ancak burada tek bir gerçek vardır: AKP/MHP iktidar blokunun yaşadığı korkuyu ve sıkışmışlığını faşizan yöntemlerle başta HDP’li siyasetçiler olmak üzere öğrenciler, gazeteciler, aktivistler ve demokratik siyasetin temsilcisi olan diğer kurum ve kişilere yönelik sindirme politikaları, gözaltılar ve saldırılarla gizlemeye çalışmaktadır. Partimize ve demokratik kurumlara yönelik bu gözaltı furyasının hukukla açıklanabilir hiçbir yanı yoktur.”

Antep’te 2 avukatın bulunduğu belirtilen açıklamada, “AKP-MHP iktidarına muhalif avukatlar mesleki faaliyetleri nedeniyle her türlü saldırıya maruz kalmakta, gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. İktidar, avukatların hak ve özgürlükler savunusunu, kendi çıkarlarına ve varlığına yönelik bir tehdit olarak algılamaktadır.” ifadeleri kullanıldı. 

Açıklama, bu hukuksuz saldırıların son bulması ve gözaltıların derhal serbest bırakılması çağrısıyla şöyle son buldu:

“Adalet arayışçısı meslektaşlarımıza, öğrencilere, gazetecilere, siyasetçilere baskı ve zorla geri adım attırabileceğini düşünen iktidar ve küçük ortağı kaybedecektir. Savunma hakkı ve demokrasi talebine dönük bu hukuksuz saldırılar durdurulmalı, gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır!”