TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Siyasi şovunuz yerin dibine batsın”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Garê ile ilgili sorumluluğu üstlenmeyen iktidarın HDP’yi hedef göstererek kendini kurtarmaya çalıştığına dikkat çekerek “Parti kapatmaktan bahsedenler, ateşle oynadıklarının farkındalar mı?” diye sordu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Şubat 2021
  • 19:43

AKP-MHP rejiminin Garê saldırısıyla ilgili açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş dinci-faşist rejimin hesaplarına dikkat çekerek “İktidar, HDP’yi hedef haline getirerek kendini kurtarmaya çalışırken memleketi yangın yerine çeviriyor” vurgusu yaptı.

Operasyon öncesi “müjde” söylemlerine ve 13 kişinin ölümü sonrası “siyasi şov” hesaplarını teşhir eden Baş, şu ifadeleri kullandı:

“Çarşamba günü bizi mutlaka izleyin müjde vereceğiz demişlerdi. İnsanlarımızın canı üzerine oynadıkları oyunu kazanacaklarını ve bunu siyasi ranta çevireceklerini düşünüyorlardı. Olmadı, büyük bir beceriksizlik, askerî açıdan bir rezalet, siyasi açıdan büyük bir skandal ortaya çıktı. Bu sefer gencecik insanların canı ve kanı üzerine şov yapmaya karar verdiler. Siyasi şovunuz, hesaplarınız yerin dibine batsın. Gara’da hayatını kaybeden Mevlüt Kahveci’nin annesi Ayşe Güler’i Adalet ve Kalkınma Parti’nin kongresinde telefonla arayıp, ‘Böyle bir şeref herkese nasip olmaz’ demek nasıl açıklanabilir?”

“6 milyon oy almış partiyi hedef almak kabul edilemez”

Sorumluluk üstlenmeyip HDP’yi hedef gösteren AKP-MHP iktidarını teşhir eden Baş, şu ifadeleri kullandı:

“İktidar, sorumluluk üstlenmek yerine yıllardır hep birlikte yaşadığımız acının en önemli çözüm mercilerinden birisi olan TBMM’deki HDP’yi hedef haline getirerek kendini kurtarmaya çalışırken memleketi yangın yerine çeviriyor. Değerli arkadaşlar, TİP olarak net olarak ifade etmek istiyoruz halkın, yurttaşların canına mal olan terör eylemleri nasıl kabul edilmezse, Kürt halkının seçilmiş temsilcilerini hedef alan saldırıların 6 milyon oy almış bir partiyi hedef almak da kabul edilemez. Bugün parti kapatmaktan bahsedenler, ateşle oynadıklarının farkındalar mı? HDP’ye oy veren 6 milyona yakın yurttaşımızın bu ülkeden umudunu kesmesini mi istiyorsunuz? Biz sizinle birlikte yaşamak istemiyoruz mu diyorsunuz? Bu ülkede Kürtler var. İyi ki varlar ve var olmaya devam edecek. 6 milyon yurttaşı, onların görüşlerini, siyasi tercihlerini gözden çıkarmak isteyenlere açıkça söylüyoruz; siz bölücüsünüz, ayrımcısınız!”