“Gerici müfredat istemiyoruz”

Yeni müfredata karşı birçok kentte açıklama yapan eğitim emekçileri ve veliler, "Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Haziran 2024
  • 21:00

Yeni müfredata karşı birçok kentte açıklama yapan eğitim emekçileri ve veliler, "Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz" dedi. 

Müfredatı Geri Çekin Platformu, 28 Mayıs’ta Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredatını boykot etti. Karar kapsamında çocuklar da okula gönderilmedi. Konuya dair birçok kentte ortak açıklama yapıldı.  

İstanbul Kadıköy’de bulunan Eğitim Sen 2 Nolu Şube önünde bir araya gelenler saat 18.30 itibariyle Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Van Şubesi, İl Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Şube Başkanı Murat Atabay, yeni müfredata tepki gösterdi.  

Eğitim Sen Urfa Şubesi, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde açıklama yaptı.

Balıkesir Edremit’te Eğitim Sen ve Eğitim-İş temsilcilikleri gerici müfredata karşı basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi, saat 18.30’da Madenci Anıtı önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasını Şube Başkanı Murat Durmuş okudu.

Didim Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla saat 18.00’de eski adliye binası önünde buluşup Kent Meydanı’na yürüyenler burada bir miting düzenledi.

Yapılan açıklamalarda şunlar ifade edildi:

“MEB’in müfredat değişiklikleri ile asıl hedefi düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itiraz etmeyen itaatkâr nesiller yetiştirmektir. Bunun için öğretim programlarında bilimsel eğitim ile ilgili olan pek çok nokta özenle ‘sadeleştirme’ ya da ‘ayıklamaya’ tabi tutulmuş, tek adam rejiminin siyasal ve ideolojik hedefleri eğitim müfredatına yerleştirilmiştir.  Eğitim müfredatında yapıldığı söylenen ‘sadeleştirme’ ile doğrudan bilim, tarih, felsefe ve sanat derslerinin hedef alınmıştır. Bazı derslerde ünite ve kazanım sayıları azaltılmış, 12 Eylül darbecilerinin ‘tek ırk, tek din, tek mezhep’ anlayışı üzerinden ‘Türk-İslam sentezi’ yaklaşımını merkeze alan değişiklikler yapılmıştır.”