“Filistin’de işgale ve soykırıma son”

Filistin halkının sistematik işkence altındaki Filistinli esirler için yaptığı uluslararası eylem çağrısına karşılık Filistin Eylem Komitesi bugün (3 Ağustos) Levent’te yürüyüş gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ağustos 2024
  • 20:48

Filistin halkının sistematik işkence altındaki Filistinli esirler için yaptığı uluslararası eylem çağrısına karşılık Filistin Eylem Komitesi bugün (3 Ağustos) Levent’te yürüyüş gerçekleştirildi. Eylemde “Filistin’de işgale ve soykırıma son” denildi.

Eyleme çok sayıda örgüt pankartlarıyla katıldı ve yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda iktidara seslenildi ve işgalci İsrail'le ilişkileri kesmesi istendi. 

İsrail Konsolosluğu’nun sokağında yapılan açıklamada Türkçe, İngilizce ve Arapça basın metni okundu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"İşgal devleti tüm Filistin coğrafyasında gözaltı ve işkenceyi yaygın şekilde uygulayarak Filistin halkının onurlu direnişini cezalandırmak istiyor. Filistin Eylem Komitesi olarak bugün, Filistinli kurumların yaptığı dünya çapında sokağa çıkma çağrılarına cevaben işgal rejiminin elinde bulunan tüm Filistinli esirlerle dayanışmak ve aylardır yaptığımız çağrıları yinelemek için buradayız"

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

"Azerbaycan'ın devlet şirketi SOCAR tarafından tonlarca petrol, BOTAŞ aracılığıyla Türkiye üzerinden İsrail'e ulaştırılmaktadır. Bu petrol işgal ve soykırımın sürdürülmesine katkı sağlamaktadır.  İsrail'deki en büyük Türk yatırımcı Zorlu Holding, ortağı olduğu enerji santraliyle, işgal rejiminin 'Savunma Bakanlığı' dahil işgalci kurumlara elektrik temin ediyor. Yılmazlar İnşaat, Filistinlilerin alıkonulduğu işgal devleti karakollarını inşa ediyor."

Açıklamanın sonunda şunlar vurgulandı:

"Dünyanın tüm kaynaklarını talan eden vahşi sömürgeciler, stratejik çıkarlar mavalıyla işgalci ve ırk-ayrımcı bir rejimle ilişki kuran devletler, kar hırsından başka ilahları olmayan sermayedarlar Filistin'de yaşanan soykırımın ortağıdır.  Biz dünyada özgürlük, adalet ve eşitliğin hüküm sürmesini istiyoruz. Bu nedenle safımız Filistin halkının ve onun direnişinin safıdır. Buradan Filistin direnişini ve onun yanında fiili tutum alan Yemen ve Lübnan halklarını selamlıyoruz. Soykırımcı İsrail'in temsilciliği önünden haykırıyoruz: Siyonizm yenilecek direnen Filistin kazanacak!"

Konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.