Faşist saldırı ve katliamlara karşı Deniz Poyraz’ı uğurluyoruz!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak tüm işçileri, emekçileri ve dostlarımızı Fehime Ananın bilinci, direnci ve inancıyla Deniz Poyrazı mücadelesine yaraşır bir şekilde uğurlamaya davet ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Haziran 2021
  • 13:05

Çeteleşmiş mafyalaşmış AKP-MHP rejimi çöküşünü geciktirmek için azgınca saldırıyor. Bu saldırılar, cinayetler tabi ki yalnızca bir iktidar meselesi değil, bir devlet politikasıdır aynı zamanda. Nitekim sermaye devletinin tarihi ilerici-devrimci güçlere, işçilere, emekçilere, Kürtlere, Alevilere ve ezilen halklara karşı işlenmiş katliamlar tarihidir aynı zamanda. 

Bugün düzenin katliamcı zihniyetini çeteleşmiş/mafyalaşmış AKP-MHP iktidarı temsil ediyor. Gayri meşru duruma düşen, kitle desteğini yitiren bu kokuşmuş rejim ancak şiddetle ayakta kalabiliyor. Bundan dolayı muhaliflere, ilerici-devrimci güçlere, Kürt halkına ve siyasal hareketine saldırıyor. Saraya biat etmeyen düzen partilerini bile tehdit eden AKP şefi, “bunlar daha iyi günleriniz. 7 Haziran 2015 seçimlerinin sonrasını unutmayın” diyerek katliamlar için çağrı yapıyor. Hatırlanacağı üzere 7 Haziran seçilerinde hezimete uğrayan AKP rejimi, kan dökerek 1 Kasım seçimlerini kazanabilmişti.

Dün HDP binasına yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesinin planlı, hedefli bir terör eylemi olduğu, tetikçinin ilk itiraflarından da anlaşılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cinayete dair tek laf etmemesi, polisin katile kelepçe takmaması, AKP borazanı Yeni Şafak gazetesinin “HDP İzmir İl binasında silahlı çatışma” yalan manşet atıp katili sahiplenmesi, Deniz Poyraz’ın mafyatik rejimin planlı bir cinayetine kurban gittiğini gösteriyor.

AKP-MHP rejiminin HDP’ye saldırısı işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin mücadelesine yapılmış gözü dönmüş bir saldırıdır aynı zamanda. Bundan hareketle, bu kokuşmuş rejime biat etmeyenleri faşist saldırıya karşı HDP ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.

Deniz Poyraz’ın annesinin katliamın hemen ardından bu mücadeleye olan inancı direnci ve bilinci herkese örnek olsun. Genç kızını yitiren Fehime ana:

“Yıllardır bu mücadele içindeyiz. Benim kızım diğerlerinden daha mı değerli? Kızım için ağlamayacağım. Şehit annesiyim ağlamam. Başım dik!  Bu mücadeleyi böyle bitiremezsiniz. Bir Deniz gider bin Deniz gelir” sözleriyle, faşist saldırganlığa karşı alınması gereken onurlu tutumu göstermiştir.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak tüm işçileri, emekçileri ve dostlarımızı Fehime Ananın bilinci, direnci ve inancıyla Deniz Poyrazı mücadelesine yaraşır bir şekilde uğurlamaya davet ediyoruz.

Cenaze bugün saat 17.00'de Kadifekale Camisi’nden kaldırılacaktır.

Bir Deniz gider bin Deniz gelir!

Faşizme karşı omuz omuza!

İzmir Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu