Emek ve Özgürlük İttifakı’nın İstanbul buluşması: “Değiştireceğiz”

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın İstanbul bulaşması Okmeydanı’nda bulunan Labella Premium’da "Değiştireceğiz" şiarıyla gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Aralık 2022
  • 20:30

Emek ve Özgürlük İttifakı, “Değiştireceğiz” şiarıyla İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Labella Premium’da İstanbul buluşmasını gerçekleştirdi. Etkinlikte parti temsilcilerinin yanı sıra atık kağıt işçisi Mesut Aygün ve EFT işçisi Gülşen Balta konuştu.

Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hakan Koçak yaptı. Koçak, 4 Aralık'ın Madenciler Günü olduğunu belirterek, Amasra’da yaşamını yitiren işçileri andı. Türkiye verilerinde, sürekli sermaye lehine bir artışın gözlendiğine dikkat çeken Koçak, “Pastada emeğin payı düşüyor” dedi.

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk konuşmasında şunları dedi:

“Bizim iktidarımızda işçiler sadece 6 saat çalışacak. Kömür ocaklarında çalışan halkımız yaşamını yitiriyor. Biz kömür ocaklarını, halkın yanından geçemediği hastaneleri kamulaştıracağız. Şu anda ülkenin başında çok despot, karanlık bir iktidar var. Bu iktidarın değişmesi gerekiyor. Peki kim değiştirebilir? Biz değiştirebiliriz. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız”

Ardından EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz şunları dedi:

“Sendikal bürokrasiyi de biz yıkacağız. Bağımsız bir güç olarak demokrasi güçlerinin bir araya gelmesini sağlayacağız. Türkü, Kürdü ve Arabı ile işçilerin birliğini sağlayacağız. İşçilerin huzuru yok. Huzur olmayınca savaş olur. Biz ittifak olarak bu savaş politikalara son vereceğiz”

HDP Sözcüsü Ebru Günay ise konuşmasında şunları söyledi:

“AKP iktidarının savaş, katliam, kırım, ölüm ve yoksulluk politikası can almaya ve canlarımızı yakmaya devam ediyor. AKP iktidarı bu ülkenin geleceğinden çalmaya devam ediyor. Biz bu AKP iktidarına ve otoriter sisteme karşı yolla çıktık. Bu yolda omuz omuza, birlikte mücadele ederek yürüyeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçileri, Kürtlerin, Alevilerin ve derdi demokrasi olanların sesidir.”

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu şunları dedi:

“AKP-MHP iktidarı görülmedik fiyat artışlarını, işkenceyi, baskıyı yaşattı. Emekten, özgürlükten yana olanlar özgür bir dünya yaratabiliriz. Gerçekleşmiş halk devrimleri, işçilerin ve emekçilerin birleştiği bir zeminde başarıya ulaşmıştır. Birleşmek şart. Dünyanın bütün işçilerini birleşmeye davet ediyoruz. Bu iktidarı göndermeliyiz. Gasp edilen hakları almalıyız. Savaş siyasetine son vermeliyiz. Üretenin söz söylediği bir anlayışı savunuyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı en önemli adımlardan bir tanesidir. Kazanacağız yoldaşlar.”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil şunları vurguladı:

"Hayatlarının en kârlı dönemlerini geçiriyorlar. Kaç siyasetinin ayaklarına ucuz domates bulacak diye kara sular indi. İşte biz bu ittifakı bu yüzden kurduk. Yokluktan okuyamayan, okursa iş bulamayan, iş bulursa geçinemeyenler için kurduk bu ittifakı"