Elazığ'da deprem: Ölü ve yaralılar var

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Resmi bilgilere göre 38 kişi hayatını kaybetti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ocak 2020
  • 21:35

Elazığ'ın Sivirce ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55’te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.5, merkez üssünü de Sivrice olarak açıkladı. Depremin derinliğini ise 10 kilometre olarak bildirdi.

Yapılan resmi açıklamalara göre 38 kişi hayatını kaybetti. Binin üzerinde de yaralı var.

Bölgeden bilgi aktaran okurlarımız ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olabileceğini belirtiyor. Yine okurlarımızın gönderdiği fotoğraflarda kimi binalarda yangın çıktığı görülüyor.

***

Malatya'dan Gül isimli bir emekçi deprem hakkında görüşlerini bizimle paylaşı. Devletin deprem karşısındaki tutumuna tepki gösteren emekçi şunları söyledi:

"Çok şiddetli bir deprem hissettik. Burada evlerde çok ciddi hasarlar oluştu. Hiçbir yetkili açıklama yapmıyor. Çok sayıda ölü olduğunu düşünüyoruz. Hala ulaşılamayan köyler var. Burada hava -13 derece. Evlere giremiyoruz ve bu sorunu dayanışma içerisinde kendimiz çözmeye çalışıyoruz. Doğru düzgün deprem toplanma alanı bile yok. İnsanlar burada sorunlarını kendi başına çözmeye çalışırken devlet kurumları para toplama derdine düştü. Bunca zaman deprem için topladıkları vergileri nereye harcadılar acaba?"

Nazife isminde bir başka emekçi ise yaşanan deprem hakkında şunları ifade etti:

"Deprem oldu, çok korkunçtu. Ben daha önce Bolu depremine de Eskişehir’de beşinci katta yakalanmıştım. Yani bir an için öleceğimizi düşündüm.

Deprem sonrası devlet tarafından hiç bir açıklama yapılmadı. Herkes panik halinde, sokakta, dışarıda. Yetkililerden şu ana kadar deprem toplanma alanı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Sürekli internet üzerinden bilgi almaya çalışıyoruz . Çevre yolunun ve bir caminin çöktüğü söyleniyor. Doktorları acillere çağırıyorlar. Ve sanki hiç bir şey yokmuş gibi anlatılmaya çalışılıyor. 7 şiddetine yakın bir depremle sarsıldık. Gerçekten hazırlıksız yakalandık. Elazığ daha korkunç durumdadır."