Dedeoğulları'na ırkçı saldırının yıl dönümü

Dedeoğulları ailesine yönelik ırkçı saldırının yıl dönümünde evin önünde açıklama yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Mayıs 2022
  • 18:10

Konya Meram’da 12 Mayıs 2021’de evlerinde ırkçı saldırıya maruz kalan ve ardından 30 Temmuz’da katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ailenin sağ kalan tek üyesi Çetin Dedeoğulları’nın da katılımıyla 12 Mayıs ırkçı saldırının birinci yılı dolayısıyla katliamın gerçekleştiği evin önünde yapılan basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya İl yöneticileri katıldı.

“HDP varsa, benim yanıma gelmeyin”

Çetin Dedeoğlu ve akrabası Harun Rıfatoğlu, dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut açıklamada, Bekir Bozdağ’ın aileyi “HDP varsa, benim yanıma gelmeyin”  diyerek reddettiği bilgisini paylaştı.

Dedeoğlları ailesine yönelik saldırıyı hatırlatan Karabulut, gerekli önlemlerin alınmadığı için ailenin katledildiğini söyledi. Saldırıdan sonra savcının ailenin can güvenliğini sağlamadığını belirten Karabulut şunları dedi:

“Savcı failleriyle görüşerek, tutuklu sanıkları nasıl tahliye edebilirim derdindeydi. Dedeoğulları ailesi organize bir saldırıyla katledildi. Müvekkillerim sırf Kürt olduğu için katledildi”

Faillerin hapishane görüşmeleriyle yeni deliller olduğu halde yeni tutuklamaların olmadığını ifade eden Abdurrahman, “Bu devletin cezasızlık politikasının bir sonucudur. Failler cezalandırılmasın diye saldırı ve katliam dosyası birleşmiyor” diye belirtti.

Karabulut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın aileyi reddettiğine dikkat çekerek şunları vurguladı:

Adalet sağlanması için herkesin senin gibi bir Kürt mü olması gerekiyor? Herkes adalet önünde eşit değil mi” diye sordu. Abdurrahman, “Adalet Bakanı çıksın bunu yalanlasın. Adalet bakanı biraz hukuktan, adaletten, vicdandan nasibi almış olsaydınız bu sözü söylemezdiniz. Aile mensuplarının dini, düşüncesi ne olursa olsun, yasalar önünde herkes eşittir. Hukuksuzluk, adaletsizlik en tepeden başlıyor”

Dava için adalet sağlanana kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Karabulut, “İç hukuk yolları kapanırsa uluslararası arenada mücadele etmeye devam edeceğiz. Ya aile için adalet sağlanır ya da saldırının gerçekleştiği evi utanç müzesi yaparız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Jinnews