DBP’ye polis baskınına tepki

DBP’ye dönük polis baskınına karşı Diyarbakır, Mersin ve İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlerde “AKP'yi yargılayıp göndereceğiz” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Aralık 2022
  • 21:50

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Karar ile birlikte 9 kentte parti binalarına ve evlere baskınlar yapıldı. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındı. Gözaltılara dönük tepkiler sürüyor.  

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre DBP Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu’nda polis araması sona ermesinin ardından bina önünde açıklama yapıldı. Partisine yönelik yapılan baskınları ve gözaltıları iktidarın Kürt düşmanı politikasının sonucu olduğunu belirten Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz şunları dedi:

Bunu çok net ifade etmek istiyorum evet belki bugün DBP‘nin Eş Genel Başkanı Sayın Keskin Bayındır gözaltında olabilir. Ama binlerce Keskin Bayındır ve binlerce DBP’ye sahip çıkacak Kürt vardır.”
HDP Mersin İl Örgütü ve DBP Adana Danışma Bürosu, Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yaptı. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve çok sayıda kişi açıklamaya katıldı. DBP Çukurova Eş Sözcüsü Enver Güler, baskınları “Kürtlerin örgütlü iradesine” yapılan saldırı olarak yorumladı. Güler, “Demokratik tepkimizi büyüterek bu siyasi soykırım operasyonlarını da boşa çıkaracağımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.
HDP'li Fatma Kurtulan ise, “baş eğmeyeceklerini ve diz çökmeyeceklerini” vurguladı.
HDP İstanbul İl Örgütü binasında açıklama yapıldı. Açıklama öncesi polisler parti binasını ablukaya alarak, açıklamaya izin vermedi. Polisin partilileri bina içerisine girmelerine zorlamasına tepki gösteren HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, "Burası bizim binamız. O kadar da değil" şeklinde tepki gösterdi. Sık sık, "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Kahrolsun faşizm" sloganlarıyla saldırılara tepki gösterdi. Polis, Rojhan Işıktaş gözaltına aldı.
Kitle, abluka altında açıklama yaptı. Polisler, vekillerin ısrarı üzerine sadece bir gazetecinin çekim yapmasına izin verdi.
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, hem polisin il binası önündeki tutumuna hem de DBP'ye dönük gözaltılara tepki gösterdi. Gülüm, "AKP'yi yargılayıp göndereceğiz" dedi.
Açıklama slogan ve alkışlarla son buldu.