Bursa’da Newroz coşkusu

Demirtaş’ın posterlerinin alana alınmadığı Bursa Newroz’unda, HDP'yi kapatma davasına olan tepki yoğundu. Kürt halkının alanlarda, meydanlarda mücadeleyi büyüterek direnmeye devam edeceği vurgulandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Mart 2021
  • 20:07

Bursa’da “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla Newroz kutlaması yapıldı. Yıldırım ilçesindeki Arabayatağı Pazar Alanı’ndaki kutlamaya bine yakın emekçi katıldı.

Selahattin Demirtaş’ın posterleri alana alınmazken, alan HDP bayrakları ile donatıldı.

Programın açılış konuşmasını HDP Bursa İl Eşbaşkanı Ceylan Erol Erdoğan yaptı.

Konuşmasında direnenleri selamlayan Erdoğan, HDP’yi kapatma davasına dair, “HDP bir tabeladan, binadan ibaret değil. HDP gördüğümüz halk ve halk burada direnmeye devam ediyor. Gücünüz varsa, elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz Dehak’lara karşı özgürlük mücadelesi yürüten Demirci Kawa’nın torunlarıyız” diye konuştu.

HDP Bursa İl Eşbaşkanı Nadir Kırlılar da HDP’yi kapatma davasına tepki göstererek, “Ülkedeki bütün kötülüklerden HDP mi sorumlu? İnsanların işsizlikten intihar etmesinden, gençlerin yıllarca iş bulamamasından HDP mi sorumlu? Ülkeyi koca bir enkaz haline getirdiniz. İktidarınızı kaybedeceksiniz diye aklınız çıkıyor, ayaklarınız zıngır zıngır titriyor. Ama o iktidarı elinizden alacağız” dedi.

HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Cahit Kırkazak Selahattin Demirtaş’ın posterlerinin alana alınmamasına tepki gösterirken, iktidarın elindeki tek sermayenin “millilik ve yerlilik” olduğunu, bunun da rant üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Son olarak HDP MYK üyesi Ferhat Encü konuştu. Konuşmasını Kürtçe yapan Encü, Kürt halkının zalimlere karşı her zaman mücadelesini sürdüreceğini ve asla geri adım atmayacağını belirtti.

Ceşitli kurumların dayanışma mesajlarının da okunduğu Newroz, sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylarla son buldu.

Yapılan konuşmalar ve alanı dolduran emekçilerin, gençlerin HDP'yi kapatma davasına olan tepkisi yoğundu. Kapatma davalarına karşı Kürt halkının alanlarda, meydanlarda mücadeleyi büyüterek direnmeye devam edeceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / Bursa