Bursa’da Akbelen eylemi

Bursa Artvin Çevre Platformu Akbelen'le dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Ağustos 2023
  • 22:00

Bursa Artvin Çevre Platformu, bugün (1 Ağustos) Mesken Meydanı’nda Akbelen direnişiyle dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde ilk sözü, Akbelen'e giden Bursa Su Kolektifi üyesi Ferhan Küçük aldı. Küçük, Akbelen'de yaşadıklarını ve gözlemlerini paylaştı. Su Kolektifi'nin ziyaretinde jandarmanın saldırısı sonucu yaralanan Cemile Boncuk'un mesajı okundu. Ardından platform adına Ahmet Orhan basın açıklamasını okudu. Orhan, sermayeyi temsil eden IC Enerji-Limak Enerji’nin Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerine kömür sağlamak amacıyla, yüzyılı aşkındır Akbelen’de yaşayan binlerce ağacı katlettiğini söyledi.

Orhan açıklamanın devamında şu sözleri dile getirdi:

"Bugün Akbelende yaşanan acıları biz yillardır Artvin'de, Murgulda, Cerattepe'de yaşadık. Şimdi de Salınbaş’ta yaşıyoruz. Bunca sıkıntı yetmiyormuş gibi derelerimize HES’ler, meralarımıza taş ocakları ve ormanlarımızı gençleştirme adı altında hunharca katledilişinin acısını yüreğimizde hisseden biz Artvin halkı Akbelen’in derdini kendi derdimiz olarak görüyoruz. Kültürümüz gereği yaşadığımız her yerde doğaya sahip çıkma bilinciyle Uludağ’ın milli park statüsünden çıkarılıp sermayeye peşkeş çekilmesine karşı durmayı sürdürüyoruz. Bursa'nın sularının şişelenerek sermayeye devrine karşı tavır gösteriyoruz. Nilüfer çayının üç beş tane şirketin karı için zehir akmasını, Marmara’yı yok etmesini kabul etmiyoruz. Kalbimiz şimdi de Akbelen’de atıyor. Akbelen halkının neler yaşadığını Artvin’de HES nöbetlerinde yaşadıklarımızdan, Cerattepe direnişimizden aldığımız derslerle yürekten hissediyoruz ve orada direnen kardeşlerimize binlerce selam gönderiyoruz. Ormanda kesimler aralıksız devam ederken, umudunu kaybetmeyen, inadına yaşam alanlarını ve doğayı savunan Akbelen halkının yanındayız!”

Basın metninin ardından söz alan CHP Milletvekili Orhan Sarıbal da, "Bizler hep beraber bu gökyüzü altında sonuna kadar doğadan yana, sudan yana, topraktan yana mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Sloganların ardından eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / Bursa