“Akbelen direniş mevzisi haline getirilmelidir”

DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Aydın Ağlamaz, Akbelen’de devam eden direnişe ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Akbelen direniş mevzisi haline getirilmelidir” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Temmuz 2023
  • 18:30

DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Aydın Ağlamaz hem Türkiye hem uluslararası kamuoyuna, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerine Akbelen’le dayanışma çağrısı yaptı. 

Ağlamaz’ın Türkçe ve İngilizce yaptığı çağrı şu şekilde:

“Barbar kapitalizmin devlet eliyle yürüttüğü Akbelen Ormanlarına yönelik yağma ve talanı, artık sadece memleket meselesi değil aynı zamanda bir dünya meselesi hâline gelmiştir... Bu bağlamda, çağrım ve önerimdir: Hem Türkiye emekçi kamuoyu hem dünya emekçi kamuoyu hem de emekçilerin ve emeklilerin temsilcisi olduğunu iddia eden muhalif siyasi partiler, sendikalar, STK’lar ve dernekler, yüzünüzü Akbelen ormanlarına çevirin ve bundan sonra her ne yapacaksanız, bir an önce yapacaklarınızın merkezî eksenine Akbelen ormanlarını alarak yapınız...Sözgelimi uluslararası emek ve emekli güçleri kendi ülkelerinde bir an önce Akbelen ormanları nezdinde gerçekleştirilen bu doğa katliamına karşı kitlesel eylemler düzenlemeli...Türkiye’deki emek ve emekli güçleri ise bir an önce hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsi, bundan sonra yapacakları eylemleri planlarken eylem alanı olarak Akbelen ormanlarını merkeze alarak planlamalıdır... Sözün özü özeti; tüm emek ve emekli güçleri, Akbelen Ormanlarını direniş mevzisi haline getirmelidir ya da 'GEZİ' hâline dönüştürmelidir...”

Çağrının İngilizcesi ise şu şekilde:

“The state-led plunder of Akbelen Forests carried out by barbaric capitalism has become not only a national issue but also a world issue. So this is my call and proposal: Both the working class of Turkey and the world, opposition parties, trade unions, nongovernmental organizations (NGO) and associations claiming to be the representatives of working people and retirees must pay close attention to deforestation in Akbelen forests. Whatever they are going to do from now on, Akbelen forests must be made as the central axis of their actions as soon as possible. For example, international labor and retiree forces should organize mass demonstrations in their own countries

against the tree massacre in Akbelen forests as soon as possible. As for labor and retiree forces in Turkey, without exception, they all must plan their future actions by giving priority to Akbelen forests over others. In a nutshell, all labor and retiree forces should turn Akbelen Forests into a resistance position or GEZI PROTESTS.”