Sendikalardan Akbelen dayanışması

Akbelen Direnişi’nin 9’uncu gününde dayanışma ziyaretinde bulunan DEV TEKSTİL, Limter-İş, Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş temsilcileri “Emeğimiz ve doğamız için birleşik mücadeleyi yükseltelim” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Ağustos 2023
  • 15:00

DEV TEKSTİL, Limter-İş, Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş temsilcileri Akbelen’de süren dayanışma ziyaretinde bulundu.

Akbelen’de basın açıklaması ve forum

Akbelen Orman girişinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Söz ziyarete gelen sendikalara bırakıldı. İnşaat-iş sendikası-Dev yapı-iş sendikası adına Yunus Özgür konuşma yaptı. Ondan sonra Genel Sağlık-İş Sendikası konuşma gerçekleştirdi. Ardından DEV TEKSTİL İstanbul Temsilcisi Okan Karaçam konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından köylüler ile birlikte nöbet alanına sloganlarla birlikte yürüyüş yapıldı. Ardından alana varıldı ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sonrasında forum yapıldı. Forumda açılış konuşması ile birlikte söz katılımcılara verildi. Direnişin daha fazla büyümesi ve orman katliamının önüne geçilmesi yönünde düşünceler ifade edildi. Sendikalar adına Limter-İş Genel Başkanı Kanber saygılı konuştu ve birlikte direniş çağrısı yaptı.

“Cudi’den Akbelen’e bu mücadelenin ortaklaşması gerekir”

Sendikalar adına konuşma yapan Kanber Saygılı şunları ifade etti:

“Akbelen Direnişi’nin 9’uncu gününde DİSK’e bağlı Limter-İş, Dev Yapı-İş ve bağımsız sendikalar İnşaat-İş ve DEV TEKSTİL ile birlikte Akbelen’deyiz. Akbelen halkı doğa dostları ile birlikte günlerdir doğa katliamı yapan Limak ve onu destekleyen siyasal iktidara karşı mücadele ediyor. Dağını, ormanını, suyunu, börtü, böceğini korumak için mücadele ediyor. Cudi’den Akbelen’e bu mücadelenin ortaklaşması gerekir. Emek ve ekoloji mücadelesinin ortaklaşması gerekir. Emek ve doğa düşmanlarına karşı birlikte mücadeleyi yükseltirsek saldırıları bertaraf edebiliriz. Akbelen’e gelemeyenler de bulundukları yerde dayanışmayı yükseltebilir, Limak’a karşı mücadele verebilir. O zaman buradaki saldırıyı bertaraf edebiliriz.”