Sağlık emekçilerinden promosyon açıklaması

SES ve Dev Sağlık-İş İstanbul Haydarpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde promosyon için yaptığı ortak açıklamada taleplerini sıraladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Aralık 2022
  • 19:45

SES ve Dev Sağlık-İş İstanbul Haydarpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde promosyon için ortak açıklama yaptı.

İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik önünde yapılan eylemde promosyon ihalelerinin şeffaf ve açık bir şekilde yapılması istenildi. Açıklamayı SES Anadolu Şube işyeri temsilcisi Emrah Kaycı okudu. 2020 yılında imzalanan sözleşmelerin pula döndüğünü dile getirilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Emekçilerin hakkının erimesine göz yuman, anlaşmayı feshetmekten imtina eden İl Sağlık Müdürlüğü bu yıl da tamamen bankaların lehine olan bir anlaşma imzalamak istemektedir" dedi. İstanbul'da 100 binin üzerinde sağlıkçı olduğunu imzalanan ihalelerle bankaların kârına kâr kattığını anlatan Kaycı, "Kâr kaynaklarına rağmen bankalar, yetkililerden aldıkları destekle ücretlerimizden elde ettikleri kârı göz ardı edip komik ihale teklifleri ile karşımıza çıkmaktadır.”

Açıklamada promosyon ihalesi sürecinde sağlık emekçilerinin talepleri şu şekilde sıralandı:

“*Promosyon sözleşmelerinin yenilenmesinin çıkarılacak bir kararnameyle tek bir günde çözüme kavuşacağı bilinmektedir. Bu nedenle tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.

*Hükümetin memur maaş zamlarında yaptığı gibi 6 aylık enflasyon farkının promosyon sözleşmelerinde de uygulanmalıdır.

*Enflasyonun belli bir oranı aşması ya da olağanüstü bir enflasyon artışı durumunda promosyon sözleşmelerinin süresi dolmadan güncellenmelidir.

*Enflasyonist dönemlerde promosyon sözleşmelerinin cezai şart olmaksızın güncellenmelidir.

*Promosyon sözleşmelerinin süresinin 3 yılı aşmamalıdır.

*Promosyon anlaşmalarında işkolundaki örgütlü yapıların tamamının sürece dahil edilmesi gerekmektedir.”

Eylemde KESK'in 17 Aralık'ta Ankara'da düzenleyeceği “Geçinemiyoruz! Seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz” mitingine de çağrı yapıldı.