SES: Promosyonlar revize edilsin

SES yaptığı açıklama ile sağlık emekçilerine yönelik promosyon sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Kasım 2022
  • 22:30

Sağlık emekçileri promosyonlarının revize edilmesini istedi. İstanbul’da basın toplantısı yaparken, Hacettepe Hastanesi önünde açıklama yaptı.

İstanbul’da basın toplantısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubesi ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık İş), Şişli’de bulunan SES şubesinde yaptıkları basın toplantısıyla promosyon sözleşmelerinin yenilenmesini istedi. Toplantıda basın metnini SES İstanbul Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan okudu.

Var olan promosyon sözleşmesiyle kendilerinin değil bankaların kazandığını belirten Aslan, İl Sağlık Müdürlüğünü, süreci yönetmeye davet ederek taleplerini şu şekilde sıraladı:

“* Promosyon sözleşmelerinin yenilenmesinin çıkarılacak bir kararnameyle tek bir günde çözüme kavuşacağı bilinmektedir. Bu nedenle tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.

* Hükümetin memur maaş zamlarında yaptığı gibi 6 aylık enflasyon farkının promosyon sözleşmelerinde de uygulanması.

* Enflasyonun belli bir oranı aşması ya da olağanüstü bir enflasyon artışı durumunda promosyon sözleşmelerinin süresi dolmadan güncellenmesi.

* Enflasyonist dönemlerde promosyon sözleşmelerinin cezai şart olmaksızın güncellenmesi.

* Promosyon sözleşmelerinin süresinin 3 yılı aşmaması,3 yıllık sözleşmenin aylık bin TL ve 3 bin 600 TL’den başlaması, 5 yıllık sözleşmenin 60 bin TL’den başlaması.

* Promosyon anlaşmalarında işkolundaki örgütlü yapıların tamamının sürece dahil edilmesi gerekmektedir.”

Hacettepe Üniversitesi önünde eylem

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyeleri Hacettepe Üniversitesi önünde bir araya gelerek 2018 yılında imzalanan promosyon anlaşmasının yüksek enflasyon karşısında eridiğini belirterek, yeniden revize edilmesini ve kayıpların giderilmesi çağrısı yaptı.

Hacettepe Hastanesi önünde bir araya gelen onlarca SES Ankara Şube üyesi, konuya dair bugüne kadar yürütülen çalışmaların sonuçları ya da görüşmelerin içeriğine dair hastane yönetimi tarafından çalışanlara bilgi verilmediği ifade etti.

Açıklamada yine Hacettepe yönetiminin çalışanların covid paralarını da iki yıl gecikmeli ödediği bilgisi paylaşıldı.

Yetkilileri göreve çağıran SES Ankara Şube üyeleri, banka promosyonlarının bir an önce enflasyon farkı gözetilerek 2 yılı aşmayacak şekilde güncellenmesini ve sürecin her aşamasının çalışanlarla paylaşılmasını talep ettiklerini ifade ettiler.