Birleşik Mücadele Güçleri:

“Kobanê direnişi yargılanamaz, HDP susturulamaz!”

Birleşik Mücadele Güçleri, yarın görülmeye başlanacak Kobanê davası üzerine yazılı açıklama yaparak “HDP’yi kapatma, Kürt halkını ve toplumsal mücadeleyi boğma saldırısı”na karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Nisan 2021
  • 21:35

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 28’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê davasının yarın görülecek ilk duruşması öncesi Birleşik Mücadele Güçleri tarafından yazılı açıklama yapıldı. 

“Kobanê direnişi meşrudur, yargılanamaz. HDP susturulamaz” başlığıyla yapılan açıklamada, “Barbar IŞİD çeteleriyle birlikte Kobanê’yi işgal eden, yağmalayan ve başta kadınlar, çocuklar olmak üzere binlerce kişiyi vahşice katleden faşist iktidar Kobanê direnişini yargılayamaz” vurgusu yapıldı.

“HDP’yi kapatma, Kürt halkını ve toplumsal mücadeleyi boğma saldırısı”

Açıklamada, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülecek davanın saldırı olduğu şöyle ifade edildi:

“Gezi ve Rojava Devrimi ile onun bir parçası olarak Kobanê direnişlerinin milyonlarda yarattığı umut ve öfkeyi hazmedemeyen faşist iktidar, her fırsatta bu direnişleri hedef alarak boğmaya çalışmaktadır. Bu korku ve saldırıların bir sonucu olarak yüzlerce kişi yargılanmakta bir o kadarı da tutsak bulunmaktadır. Bu saldırıların en kapsamlısı 28’i tutuklu olmak üzere 108 kişinin yargılandığı ‘Kobanê davası’dır.

“Faşist iktidarın Kobanê saldırısı, HDP’yi kapatma, susturma ve HDP nezdinde başta ezilen Kürt ulusu olmak üzere bir bütün toplumsal mücadeleyi boğmaya dönük kapsamlı bir saldırıdır.”

“Direnişi büyütmeye çağırıyoruz”

Birleşik Mücadele Güçleri’nin “Rojava devrimini, HDP’yi ve Kobanê savunmaya devam edeceği” belirtilen açıklamada, “Kobanê davası nezdinde yargılanmak istenen HDP’dir, mazlum Kürt ulusudur” vurgusu yapıldı. Açıklama, bu saldırılara karşı direniş ve dayanışma çağrısıyla şöyle son buldu:

“Birleşik Mücadele Güçleri olarak faşist iktidarın, Kobanê’ye ve HDP’ye yönelik saldırıları nezdinde halklarımıza yönelik gerçekleştirdiği topyekün tasfiye ve saldırılara karşı mücadele ve direniş cephesini büyütmeye devam edeceğiz.

“Demokrasiden, özgürlüklerden yana emek ve demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri, kadın ve LGBTİ+ları, gençleri, Alevileri ve tüm ezilenleri yargılanmak istenen Rojava Devrimi’ni, Kobanê’ yi ve kapatılmak istenen HDP’yi savunmaya ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”