"Basını dışarı atamayacaksınız"

Suruç anması sırasında polis saldırısına uğrayan gazeteciler Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapıp suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Temmuz 2021
  • 16:06

İstanbul Kadıköy’de yapılan Suruç anmasında “basını dışarı at” komutu alan polis eylemi kaydeden gazetecilere saldırmıştı. Saldırı üzerine gazeteciler suç duyurusunda bulundu ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapılan açıklamaya saldırıya uğrayan gazeteciler ile DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Temsilcisi Uğur Güç, Medya Ve Hukuk Çalışmaları Derneği Eş Direktörü Veysel Ok, Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Yöneticisi Kıvanç Sert katıldı.

Yapılan açıklamada polis kalkanları, gaz ve plastik mermiler ile yapılan saldırı anlatılarak şu ifadeler kullanıldı:
“Basını alandan çıkartın” talimatı alan polisin bizlere yönelik saldırısını tüm Türkiye görüntülerden izledi.
Bizler halkın doğru haber alması için çalışan gazetecileriz, bu saldırıların aynı zamanda toplumun haber alma hakkına yönelik olduğunu biliyoruz. Fiziken bizlere, mesleğimize, basın özgürlüğüne ve toplumun haber alma hakkına yönelik bu saldırılar karşısında gerekli cezai işlemlerin yapılmaması müdahalelerin daha da artacağı yönünde kaygılarımızı arttırmaktadır.
Burada 20 Temmuz günü biz gazetecilere saldıran, işimizi yapmamızı engelleyen ve bu talimatı verenler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.
Adalet Bakanını, İçişleri Bakanını gazetecilere yönelik saldırılar konusunda cezasızlığa son vermeye, görevlerini yapmaya davet ediyoruz.
Buradan bir kez daha haykırıyoruz, basını dışarı atamayacaksınız, gerçeklerin topluma ulaşması için var gücümüzle çalışacağız. Gazeteciliği suç gibi göstermenize izin vermeyeceğiz. Bu saldırıları yapanlar hak ettikleri cezayı alana kadar olayın takipçisi olacağız.