Bakana Eğitim Sen’in yanıtı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öğretmenlerle ilgili açıklamalarına Eğitim Sen düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi ve 15 Ekim eyleminin çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Ekim 2022
  • 19:45

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öğretmenlerle ilgili öğretmenleri ve sendikaları suçlayan açıklamalarına Eğitim Sen basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. Eğitim Sen genel merkezinde yapılan toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul konuştu.

Özer’in, dün yaptığı konuşmada Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu eleştiren öğretmenleri ve sendikaları ‘trol’ olmakla suçlayarak, yapılan çalışmaları küçümseyici ifadeler kullandığı belirten Kurul şunları dedi:

“Bakan Özer, eğitim emekçilerine ve onların sendikalarına kulak vermek, eleştiri ve önerilerini dinlemek yerine bizleri ‘trollük’ yapmakla suçlayarak, kendisinden önceki Milli Eğitim Bakanlarının başlattığı ‘kendisi dışındaki herkesi suçlama’ geleneğini sürdürmektedir”

Kurul, Eğitim Sen’in Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) görüşleri üzerine şunları söyledi:

“Bir meslek kanununda olması gereken asgari koşulları bile taşımayan bu düzenlemenin geri çekilmesi için ülke çapında yürüttüğümüz çalışmalarda, ağır ekonomik kriz koşullarında eğitim emekçilerinin önceliğinin kariyer değil, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bizler, öğretmenlerin ‘hükümet memuru’ haline getirilmesini, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi torpillerin gölgesinde yapılmasını değil; nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olabileceğine inanıyoruz.”

ÖMK’nin geri çekilmesi, öğretmenlerin ekonomik durumunun iyileştirilmesi için maaşlarının yoksulluk sınırının üzerinde olmasını sağlayacak artış yapılması, mesleki itibar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretli, sözleşmeli çalışma gibi statülerin kaldırılıp, kadrolu güvenceli çalışmanın esas alınmasını istiyoruz”

Kurul yaptığı açıklamada, eğitim emekçilerini ve sendikaları 15 Ekim’de saat 12.00’te Ankara Anıtpark’ta yapılacak mitinge davet etti.