Avukat Aileleri: “Tahammülümüz kalmadı!”

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde bekleyen Avukat Aileleri Adalet Bakanlığı’na seslendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Ağustos 2020
  • 16:20

Ölüm orucunun 238. gününde olan Ebru Timtik'in zorla tutulduğu hastanenin önünde gerçekleşen açıklamaya Avukat Aileleri katıldı. Aileler artık tahammüllerinin kalmadığını, bu ülkedeki avukatların taleplerini ve haklarını bedenlerini açlığa yatırarak anlatmak zorunda kaldığını ifade etti.

Ardından söz Ebru Timtik'in dün refakatçisi olan teyzesi Nuray Deniz'e bırakıldı. Deniz, Ebru'nun artık son saatlerinin kaldığını, acılarını gördükçe harap olduklarını ifade etti ve "Ebru'nun yaşamasını istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ebru'nun dayısı Yıldırım Deniz de söz alarak yeğeninin bedeninin eridiğini, ona sahip çıkanların yumruklanarak gözaltına alındığını belirterek "Çocuklarımıza sahip çıkmak suç değildir, göz göre göre ölmelerine izin vermeyeceğiz." dedi.

''Çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin!'

Açıklamada üç yıldır tutuklu bulunan Av. Aycan Çiçek'in annesi Saniye Çiçek söz alarak şunları ifade etti:

“Çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin. Biz onları tütün tarlalarında ter dökerek büyüttük. Bu adaletsizlik son bulsun. Tecavüzcüler, katiller sokaklarda elini kolunu sallayarak geziyor, halkını savunan avukatlar, haber yapan gazeteciler tutuklanıyor. Acilen tahliye edin.”

“Adalet yerin yedi kat altındaysa da bulalım”

Eylemde söz alan Av. Ayşegül Çağatay'ın annesi Müzeyyen Çağatay ise “Bizleri bu hale getirenler utansın. Çocuklarımız eriyor, acil tahliye istiyoruz. Adalet yerin yedi kat altındaysa da bulalım.” dedi.

Eylemin sonunda, Yargıtay 16. Daire Başkanlığı’na seslenilerek şunlar ifade edildi:

“Onlar adaleti sadece adliye koridorlarında değil sokaklarda da savundu. Halkın avukatlığını yapmak suç değildir. Önünüzde Ebru ve Aytaç'ın tedavi görmediğine dair raporlar duruyor. Onlar havasız kalıyor. Bunu biliyorsunuz, tahliye etmek için neyi bekliyorsunuz. Tahliye edin biz yaşatalım”

Kızıl Bayrak / İstanbul