Ankara’da KESK açıklaması

KESK Ankara Şubeler Platformu “ek zam” talebi ile basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mart 2021
  • 15:15

KESK Ankara Şubeler Platformu “ek zam” talebi ile basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakarya Caddesi’nde yapılması planlanan açıklama polisin baskısından kaynaklı Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Eğitim Sen 5 No’lu Şube önünde gerçekleştirildi. Sakarya Caddesi’nden Mitahatpaşa Caddesi’ne çıkan caddeyi emekçiler trafiğe kapattı. Slogan ve alkışlarla yürümeye başlayan kamu emekçilerini polis tehdit etti.  Kamu emekçileri tüm engelleme girişimlerine rağmen açıklamayı okudular.

KESK açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Ülkeyi yönetenler ‘büyümede rekor kırdık’ dediler. ‘Dünya bizi kıskanıyor’ dediler. Ama ‘büyüyen Türkiye’den’ bizim payımıza hep sahte enflasyon rakamlarına göre belirlenen maaş zamları, daha adaletsiz hale getirilen vergiler, gittikçe güvencesiz hale getirilen bir çalışma yaşamı düştü. Biz ne zaman hakkımızı istesek ‘kriz var’ dediler. ‘Aynı gemideyiz, batarsak hep beraber batarız’ dediler. Ama bize hep o geminin kazan dairesi reva görüldü. Bir avuç mutlu azınlık ise bizim alınterimizle, emeğimizle su yüzünde tuttuğumuz geminin lüks kamaralarında keyif çatmaya devam etti. Bizim cebimizden alınanlar; Teşvik, vergi affı, vergi yapılandırması olarak sermayeye, patronlara araç, yolcu, hasta garantisi, köprü otoyol, havalimanı ve şehir hastanelerinin müteahhitlerine aktarıldı. Her ekonomik sarsıntıda, her krizde sıkılan kemerler hep bizim kemerlerimiz oldu. Her acı reçete bize yazıldı. İğneden ipliğe zam yağmurunun devam ettiği pandemi koşullarında giderlerimiz daha da arttı. Maaşlarımız mum gibi eridi. İnsanca yaşamaya yeten ücret hepimizin hakkıdır.”

Madde madde taleplerin sıralandığı açıklamanın sonunda emekçiler insanca yaşamaya yetecek maaş talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına ve adaletsiz vergi sistemine karşı emeğin haklarının korunması için birlikte mücadele etmeye çağırıldı.

Açıklamada “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Savaşa değil emekçiye bütçe” ve “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara