İhraçlara karşı eylem

KESK İstanbul Şubeler Platformu ihraç edilen kamu emekçilerinin işe geri dönmesi talebiyle eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Mart 2021
  • 14:55

KESK İstanbul Şubeler Platformu Kadıköy’de Rıhtım’da ihraç olan kamu emekçilerinin işe geri dönmesi talebiyle eylem yaptı.

“KHK'lar gidecek biz kalacağız!” yazılı pankartın açıldığı eylemde yapılan açıklamada OHAL sonrası çıkarılan KHK'larla “iktidar, ‘darbecilerle hesaplaşmak’ adı altında kendisi için tehdit olarak gördüğü herkesi hedef almış, siyasi ve idari tasarruflarla kitlesel ihraç politikası benimsemiştir” denildi.

HDP'yi kapatma başvurusu dahil muhaliflere yönelik saldırılar hatırlatılan açıklamada OHAL'in hala devam ettiği vurgulandı.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

130000 den fazla insan, savunması dahi alınmadan, hukuki hiçbir karşılığı olmayan bağımsız olmadığı ortada olan bu idari  mekanizmanın çarkları arasında ezilmektedirler. İç hukukumuzda yeri olmayan ohal komisyonu, İhraç gerekçesi yargı kararı ile açıkça ortadan kalkmış olmasına rağmen başvuruları ret ederek uluslararası sözleşmeleri de yok saydığını göstermektedir.

OHAL Komisyonunun yerel yönetimler işkolunda örgütlü olan KESK’li İhraçlar hakkında neredeyse 'kategorik ret' kararı aldığı, bunun dışındaki iş kollarında KESK’li ihraç dosyalarını da 'kategorik' olarak beklettiği görülmektedir. Yerel yönetimlerde çalışıp ihraç edilen KESK’lilerin ağırlıklı olarak kayyum atanan yerlerde olması, kayyum politikasının devam etmesi ve komisyonun da bu politika paralelinde kararlar vermesi, aradan geçen 5 yıla rağmen özellikle KESK li 4600 ihraçın henüz yarısının ilk değerlendirmesinin dahi yapılmamış olması tesadüf değil,suçun olmadığı durumda ceza üretme çalışmasıdır.”

İhraçların hukuka aykırı olduğu vurgulanan açıklamada “Hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye, yaşatılan haksızlıkların, nefessiz bırakmayı amaçlayan politikaların hesabı verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul