“Almanya’dan gelen yardımlara AFAD el koydu”

Araştırmacı yazar Hamide Rencüzoğulları sosyal medya hesabından Almanya’dan gönderilen yardımlara AFAD’ın el koyduğunu paylaştı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Mart 2023
  • 17:11

Araştırmacı yazar Hamide Rencüzoğulları sosyal medya hesabından Almanya’dan gönderilen yardımlara AFAD’ın el koyduğunu paylaştı.

Çadır verilmediği için tarlada serada kalan aileler için Jeneratör istediklerini ifade eden Rencüzoğulları AFAD’ın el koyma sürecini şu şekilde aktardı:

“Şuradaki yardım malzemeleri Almanya'daki dostlarımız tarafından gönderildi. Akibeti nedir sizce? Peşinen söylüyorum: Dün AFAD el koydu..

Süreci anlatayım: 1/Bir haftadır takibini yapıyorum. Samandağ ve Habiye'ye gönderdiler. Özellikle jeneratör talebimiz oldu ve 38 adet geldi

2/ Bütün evrakları bana gönderdiler, Dorse numarasına kadar. Bir hafta takibini yaptım. Konsolosluk kanalıyla gönderildiği için konsolos sadece Hatay Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gönderilmesine izin vermmiş. Ama oradan gidip alabilirler demiş. Tamam dedik.

3/Samandağ, Harbiye ve diğer istekleri yerlere eşit dağıtılsın dedik. Takibini yaptığım yük dün Mersin limanına geldi. Lojistik firma taşıyacak şoförün iletişim bilgisini bir sürü yalan söyleyerek ve oyalayarak vermedi.Bir kişi kamyona eşlik etsin diye görevlendirdik.Ama ne oldu?

4/ Lojistik firma beni yakarken AFAD yüke el koydu. Zincirleme Konsolostan lojistik firmaya, validen AFAD'a kadar takibini yaptılar ve el koydular. Gönderen yardımsever de bir şey yapamadı, ben de, milletvekilleri de.. Ve o yükün nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Bilgi vermiyorlar

5-6/ 23 gündür çadır vermedikleri için tarlada seralarda kalan aileler var. Elektrik yok, karanlık ve soğuktalar. Jeneratörlerin hayati önemi vardı ama el koydular. El koydular..

7/ 20 gündür jeneratör bekleyen canlarıma, ağlayarak yalvaran çocuklarımıza ne diyim şimdi. Affetmeyin beni, affetmeyin bizi.. Bu yağmacı halk düşmanlarıyla baş edemedik, affetmeyin bizi! Ve bunun hesabını sormazsak, affetmeyin bizi çocuklar!...

8/Yeni gelişme: Yük Mersin KYK kız yurdunda boşaltılmış, sonra pikaplarla bütün malzemeler bilmediğimiz bir yere taşınmış. Bunu indirilip taşınan yükün paylaştığım malzeme listesindeki ile birebir aynı olması ve Dorse numarasından teyit ettirdim. Avukat desteğine ihtiyacım var

9/Yükün göndericisi belli, alıcısı belli iken, lojistik firmanın yükü yerine ulaştırmaması suç değil mi? Avukat arkaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Suç duyurusu mümkün mü?”