“Akbelen'den Cudi'ye yaşamı savunuyoruz”

Akbelen’de orman kıyımına, Cudi ve Lice’de çıkarılan yangınlara karşı İstanbul, Antep ve Diyarbakır’da eylemler yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Temmuz 2023
  • 10:30

Akbelen’de orman kıyımına, Cudi ve Lice’de çıkarılan yangınlara karşı İstanbul, Antep ve Diyarbakır’da eylemler yapıldı.

Gazi Mahallesi'nde polis ablukası

Akbelen'deki doğa talanına karşı Gazi Mahallesi'nde oturma eylemi yapıldı ve polis eylem yapanları ablukaya aldı. Gazi Cemevi önünde yapılan oturma eyleminden sonra yapılan açıklamada Akbelen'deki kıyıma karşı duranlara destek mesajları paylaşıldı.

Açıklamada, Gazi Kent Ormanı'nda son iki haftada 7 kez yangın çıkmasına dikkat çekildi.

Kadıköy'ün mahallelerinde eylem

Koşuyolu ve Acıbadem mahallelerinde Akbelen'de süren direnişe destek verildi.

Koşuyolu Parkı’nın önünde park etrafında insan zinciri oluşturuldu ve yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca Akbelen direnişine destek sloganları atıldı. Mahallelinin yürüyüşüne çevredekiler de destek verdi.

Antep’te eylem

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri, Cudi'deki orman yangınının söndürülmemesini ve Akbelen Ormanı'nın talan edilmesini protesto etti.

Antep Emek ve Demokrasi Güçleri, Yeşilsu Parkı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla Şırnak Cudi'de 26 Temmuz'da çıkan orman yangınının söndürülmemesini ve Muğla'daki Akbelen Ormanı'nın termik santral için talan edilmesini protesto etti.

Cudi ve Lice’ye ses ol

Diyarbakırda Cûdî ve Licê’de askerler tarafından çıkarılan yangınlara dikkati çekmek için Amed Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı.

Roboskî Parkı’nda yapılan eylemde şunlar ifade edildi:

“Şırnak’ın Cudi bölgesindeki orman yangını ile ağaçlar ve bölgedeki tüm canlılar yok ediliyor. Yetkililer tarafından yangına müdahale edilmediği gibi müdahale etmek isteyen vatandaşlara da engel olunmaktadır. Bölgedeki doğa kıyımı, uzun yıllardır güvenlik bahanesiyle bir devlet politikası olarak devam etmektedir”

Akbelen’de yaşanan ağaç kıyımına dikkat çekilen açıklamada doğa katliamına karşı ses olma vurgusu yaptı.