DGB'den devrimci faaliyet

İstanbul Devrimci Gençlik Birliği (DGB), deprem ve çevresel yıkım gündemli çalışmalarını sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 07 Ağustos 2023
  • 21:00

DGB 18-22 Ağustos tarihlerinde deprem bölgesine gidiyor

Depremin altıncı ayında deprem bölgesindeki çocuklarla etkinlikler gerçekleştirmek, bölgedeki insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve dayanışmayı yükseltmek için deprem bölgesine gitmeye hazırlanan DGB çalışmalarını sürdürüyor.

18-22 Ağustos tarihleri arasında deprem bölgesine gideceğini duyuran DGB, dayanışma ve mücadele çağırısı yapan broşürlerini Kadıköy’de dağıttı. Ayrıca, depremzedelerin taleplerinin karşılanması için başlatılan imza kampanyasının çalışmaları da devam ediyor. Faaliyet boyunca yapılan sohbetlerde depremin yarattığı yıkım ve aradan geçen sürede depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmadığı üzerine duruldu. Deprem bölgesinde yaşayan insanlarla dayanışmayı büyütmenin ve sermaye düzenine karşı mücadeleyi yükseltmenin önemine değinildi.

Rant ve talan düzenine karşı mücadele çağrısı yapıldı

Sermaye düzeninin doğayı yıkıma uğratan rant ve kar projeleri hız kesmeden devam ederken, DGB çevresel yıkıma karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Duvar gazeteleri ve ozalitlerle, orman kıyımına ve doğanın talan edilmesine karşı süren direnişlerin sesini İstanbul’un merkezi noktalarına taşıdı.

DGB Kadıköy’e, Avcılar’a ve Sefaköy’e astıkları duvar gazeteleri ile Akbelen’de, Dikmece’de ve Cudi’de yaşanan talana karşı mücadele çağrısı yaptı.

“Kapitalizm rant, talan yağma demektir!” başlıklı duvar gazeteleri Kadıköy’de Çarşı’ya, Caferağa Mahallesine, Altıyol’a ve Söğütlüçeşme marmaray ve metrobüs çevresine, Avcılar’da sahil yolu üzerine, metrobüs çevresine ve Avcılar merkeze, Sefaköy’de ise Arel Üniversitesi ve metrobüs çevresine asıldı.

"Kapitalizm: Rant, talan, yağma düzenidir. #AkbeleneDokunma #CudiYanıyorSesVer #Dikmeceyedokunma” şiarlı ozalitler ise İstanbul'un merkezi noktalarına asıldı, Akbelen, Cudi ve Dikmece ile dayanışma çağrısı yükseltildi.

Doğa talanına karşı hazırlanan ozalitler Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı ve Yıldız Teknik Üniversitesi civarına, Kadıköy'de Söğütlüçeşme Mahallesine ve Söğütleçme Marmaray çevresine, yine Mecidiyeköy metrobüs durağı çevresine asıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul