Açlık grevi sürüyor: Abdullah Öcalan’ın avukatlarından açıklama

Tecrite karşı açlık grevi eylemleri sürerken bugün Leyla Güven ile görüşme yapan Abdullah Öcalan’ın avukatları görüşmeler sonucu açıklama yapacaklarını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mayıs 2019
  • 16:47

Abdullah Öcalan ile görüşme yapan avukatlar Leyla Güven ve tutsaklarla görüşmeler sonucu bir açıklama yapacaklarını duyururken açlık grevindeki tutsakların ve annelerin eylemleri ise devam ediyor.

Güven ve tutsaklarla görüştükten sonra açıklama yapılacak

Abdullah Öcalan ile 22 Mayıs’ta görüşme yapan Asrın Hukuk Bürosu, 7 Kasım’da başladığı açlık grevini 198. gününde sürdüren Leyla Güven ile görüştü. Öcalan’ın mesajını Güven’e ilettiklerini belirten avukatlar açlık grevini zindanlarda sürdüren tutsaklarla da görüştükten sonra daha geniş bir açıklama yapacaklarını belirttiler.

Asrın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunlar söylendi: “22 Mayıs’ta Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz- görüşmede müvekkilimizi açlık grevlerine dair görüşlerini, yine onun isteği üzerine öncelikle grevcilere iletmekte ve onlarla tartışmaktayız. Bu tartışma sonuçlandığında kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu bir açıklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız. Saygılarımızla”

Tutsaklar ve anneler eylemlerini sürdürüyor

Taleplerinin karşılanması noktasında henüz kesin bir durumun söz konusu olmadığını belirten tutsaklar aileleriyle yaptıkları görüşmelerde ne olursa olsun tecrit kalkana kadar eylemlerinin süreceğini vurgulamaya devam ettiler.

Öte yandan tutsak yakınları dışarıdaki eylemlerine devam ediyorlar.

Diyarbakır’da Koşuyolu Parkı karşısındaki eski un fabrikası önünde 24. Defa bir araya gelen tutsak annelerine bugün Lice, Silvan, Bismil ilçelerinden ve Batman’dan gelen tutsak yakınları da katıldı.

Sloganlarla yürüyüşe geçen anneler TUAY-DER önüne gelerek burada yaptıkları açıklamada; “Biz anneyiz. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar sokaklarda olacağız. Evlerimize gitmeyeceğiz” dedi.

Mersin’de Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen tutsak yakınları açlık grevindeki çocuklarının taleplerinin kabul edilmesini isterken polis ise “örgüt üyesi olmak ve örgüte yardım” suçlarından ceza alacaklarını söyleyerek anneleri tehdit etti. Buna karşın aliler eylemlerini sürdürdü.

Van’da ise Milli Egemenlik Caddesi'ndeki parkta oturma eylemine başlayan Barış Anneleri Meclisi polisler tarafından engellendi. Polisin kendilerini oturdukları yerden kaldırması üzerine “Bijî berxwedana zindanan!” sloganı alkış ve zılgıtlarla tepki gösteren anneler sonrasında eylemi bitirdi.

İstanbul’da Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde nöbet tutan anneler bugün ise eylemlerini Bahçelievler HDP ilçe binasına taşıyarak 25. gününde sürdürdüler.