15-16 Haziran eylemleri

Mersin ve Artvin’de Emek ve Demokrasi Platformu, Antep’te DİSK 15-16 Haziran eylemi yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Haziran 2021
  • 20:00

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 15-16 Haziran Direnişi vesilesiyle Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. 

“15-16 Haziran işçi direnişinin selamlıyoruz!” yazılı pankartın açıldığı eylemde, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına DİSK/Genel-İş Mersin Temsilcisi Kemal Göksoy basın metnini okudu. 

Pandemi sürecinde işsizliğin artışına değinen Göksoy, “Çarşıdaki, pazardaki zamlar ücretleri eritiyor. Ekmeğimiz küçülüyor, faturalarımız kabarıyor. Bir yandan yoksulluk, diğer yandan servetler artıyor. İktidarın politik tercihleri adaletsizliği büyütüyor. Asgari ücretten tıkır tıkır vergi kesilirken, üç beş şirketin milyonluk vergileri sıfırlanıyor. Ücretlerimizden kesintiler sürerken patronlara kıyak üzerine kıyak yapılıyor” dedi.

Göksoy konuşmasının sonunda taleplerini şöyle sıraladı:

“* Kod-29 ve ücretsiz izin zulmüne son verilsin!

* Asgari ücret üzerindeki tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın! Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın!

* İşsizlik Sigortası Fonu kaynakları patronlara değil işçilere ve işsizlere harcansın. İşsizliğe karşı kamu istihdamı artırılsın, çalışma süreleri azaltılsın.

 * Doğa katili projelere, Kanal İstanbul’a, betona değil; pandemide işini ve gelirini kaybedenlere kaynak ayrılsın.

*Örgütlenme, özgür toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki tüm engeller kaldırılsın."

Antep’te DİSK, Kırkayak Parkı’nda 15-16 Haziran vesilesiyle basın açıklaması yaptı. Eylemde basın açıklamasını DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü yaptı. Pandemi sürecinde işçi emekçilerin sefaleti derinleştiğini belirten Güdücü, sermayeye ve çetelere “kıyaklar” yapıldığını vurgulayarak şunları ifade etti:

“Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için, haklarımızı almamız için örgütlenmemiz gerekiyor. Bir olmamız, birlik olmamız, güçlü olmamız gerekiyor.”

Konuşmasının sonunda Güdücü’de talepleri sıraladı.

Artvin’de Emek ve Demokrasi Güçleri 15-16 Haziran gündemli açıklama gerçekleştirdi. Eylemde “Çete, mafya ve yolsuzluk düzenine karşı birleşelim, sesimizi yükseltelim” pankartının yanı sıra DİSK’in “Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için bildiğimiz yoldan yürüyoruz” pankartı taşındı ve basın açıklaması yapıldı.