“Yüz yüze eğitim koşulları sağlansın”

ODTÜ ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitim kararını gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 17 Şubat 2023
  • 16:10

ODTÜ ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitim kararını gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

ODTÜ Öğrencileri eylemde

ODTÜ Öğrencileri ise “yüz yüze eğitim koşulları sağlansın” yazılı pankartla eylem gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Türkiye genelinde 487 üniversite bileşeninin imzaladığı metin okundu. Talepler bir kez daha şöyle sıralandı:

“*Başta hükümet, üniversite rektörlükleri, YÖK ve tüm yetkililer tarafından alınan bu kararın iptal edilsin!

*Bütün olanaklar depremin yarattığı yıkımı en aza indirmek üzere kullanılsın ve yüz yüze eğitimin başlaması için tüm koşulların hazırlansın!

*Kamu ve özel konaklama alanları depremzedeler için ücretsiz açılsın!

*Üniversite yönetimleri depremden etkilenen tüm öğrenciler için psikolojik destek hizmetlerini hızlı ulaşılabilir ve ücretsiz şekilde sağlasın, travma vb. alanlarda uzmanlaşmış kadro alımları yapılsın!”

“Nitelikli bir eğitim için yüz yüze eğitim istiyoruz”

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin rektörlük önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Keyfi engelleme girişimine rağmen gerçekleştirilen eylemde “Nitelikli bir eğitim için yüz yüze eğitim istiyoruz” yazılı pankart taşındı. Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin dün gece yayınlamış olduğu “uzaktan eğitim” kararına tepki gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizi yok sayan bu kararları tanımıyoruz. Hakkımız olan eğitimi almak için sonuna kadar ısrarcıyız. Üniversitelerde bizim de söz hakkımız olduğunu hatırlatıyoruz.”

Karardan dönülmesi istenen açıklamada talepler sıralandı. Rektörlüğe yürümek isteyen öğrencilere polis ve ÖGB saldırdı. Saldırılara rağmen rektörlük önüne yürüyüş yapan öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirdi. “Öğrenci halktır susturulamaz” ve “Eğitim hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.