Uzaktan eğitim kararına tepkiler

Birçok üniversitede öğrenciler ve veliler uzaktan eğitim kararını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Şubat 2023
  • 11:15

Birçok üniversitede öğrenciler, uzaktan eğitim kararını protesto etti. Ege ve Kocaeli Üniversitesi önünde eylemler yapıldı. Öğrenci Veli Derneği de karara ilişkin İzmir ve İstanbul’da basın açıklaması gerçekleştirdi.

İzmir’de Ege Üniversitesi önünde basın açıklaması yapan öğrenciler uzaktan eğitim uygulamasına tepki gösterdi. Eylemde yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Geldiğimiz noktada bir anda yurtlarımızdan apar topar eşyalarımız birer çöp torbasına koyularak adeta kapı dışarı edildik. Aslında o çöp torbasının içine koyulan bizlerin eğitim hakkı oldu. Depremzede arkadaşlarımızın bir süre internet erişimine, teknolojik aletlere ulaşamayacağı aşikâr. Bir an önce arkadaşlarımızın barınma gibi yaşamsal ihtiyaçları karşılanmalı ve üniversite eğitimi sürecinde kolaylıklar sağlanmalıdır. Karardan bir an önce geri dönülmesini istiyoruz.”

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) de İzmir, Bergama ve Kartal’da uzaktan eğitim kararına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: 

“Bu yıl üniversiteden mezun olacak gençler yalnızca 1,5 yıl yüz yüze eğitim görmüş olacaklar ki bu, bir kuşağı kaybetmek anlamına gelir. Hayatın bir an önce normalleştirilmesi yönünde, travma sonrası stres bozukluğunun giderilmesi eğitim kurumlarının açık tutulması ile mümkündür. Tüm önlemler alınarak okullar ve üniversiteler açık tutulmalıdır.”

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de uzaktan eğitim uygulamasına karşı eylem gerçekleştirdi. Alınan kararın hem depremzedeler hem de öğrenciler açısından ikinci bir mağduriyet yaratacağını söyleyen öğrenciler, taleplerini şöyle sıraladılar:

“-Başta hükümet, üniversite rektörlükleri, YÖK ve tüm yetkililer tarafından alınan bu kararın iptal edilmesini,

-Bütün olanakların depremin yarattığı yıkımı en aza indirmek üzere kullanılmasını ve yüz yüze eğitimin başlaması için tüm koşulların hazırlanmasını,

-Kamu ve özel konaklama alanlarının depremzedeler için ücretsiz açılmasını,

-Üniversite yönetimlerinin depremden etkilenen tüm öğrenciler için psikolojik destek hizmetlerini hızlı, ulaşılabilir ve ücretsiz şekilde sağlamasını, travma vb. alanlarda uzmanlaşmış kadro alımları yapılmasını talep ediyoruz!”