“Öğrenci yurtları AKP'nin arka bahçesi değildir”

İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 15 Nisan 2021
  • 14:55

İzmir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik protesto edildi. Bundan Sonrası Hepimizde ve İzmir Üniversite Dayanışması adına yapılan açıklama Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. "Öğrenci yurtları AKP'nin arka bahçesi değildir" pankartının açıldığı eylemde şunlar ifade edildi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, 9 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikler doğrultusunda, öğrenci kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmışsa yurtla ilişiği kesilecek. Öğrencilerin yurtlara girebilmesi için şart olarak ise; cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, kamu barışına karşı suçlardan mahkûm olmaması gibi koşullar sıralanmaktadır.”

Açıklamada öğrencilerin talepleri şöyle sıralandı:

“Kontenjan ve yetersiz yurt sayısından dolayı üniversiteliler bugün yandaşların ve tarikatların yurtlarına mecbur bırakılıyor. Önce bunu düzenleyeceksiniz!
Yurtlarda internet ve altyapı sıkıntısı yaşanmaktadır. Önce bunu düzenleyeceksiniz! 
Giriş-çıkış saatlerinin erkene çekilmesiyle arkadaşlarımız gece yarısı kapıda bırakılmaktadır. Önce bunu düzenleyeceksiniz! 
Yemekhane ve kantin fiyatları her geçen gün artarak ekonomik kriz ile derinleşen geçim sıkıntısını tetiklemektedir. Önce bunu düzenleyeceksiniz! 
Üniversiteliler kalabalık odalarda hijyen ortamı sağlanmamış yurtlarda kalmaya devam ediyor. Önce bunu düzenleyeceksiniz!”

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

 "Aylardır, her türlü şiddet, baskı, hedef gösterme ve sindirme politikalarınıza karşı direnen üniversiteliler olarak, egemenlerden ve hukuksuz kararlarından korkmadığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Onların korkularını, üniversitelere atadığı kayyum rektörlerden, meydanlarda karşımıza diktiği polislerden, hayatlarımız hakkında alınan cezalandırma kararlarından biliyoruz. Sallanan iktidarı devirmek ve korkularını gerçek kılmak, üniversitelerde söz-yetki-karar hakkımızı kazanmak için dayanışma ile mücadele edeceğiz."