Gençlik örgütlerinden 10 Ekim eylemi

10 Ekim Katliamı’nın 5. Yılında gençlik örgütleri İstanbul Beşiktaş’ta anma gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Ekim 2020
  • 17:27

10 Ekim Katliamı'nın 5. yıldönümü vesilesiyle gençlik örgütleri Beşiktaş'ta eylem gerçekleştirdi.

"10 Ekim'in 5. Yılında unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız!" yazılı pankartın açıldığı eylemde ilk olarak saygı duruşu gerçekleştirildi. “10 Ekim'de yaşamını yitirenler başta olmak üzere devlet dersinde katledilenler” adına yapılan saygı duruşunun ardından ajitasyon konuşmaları gerçekleştirildi.

Konuşmalarda 10 Ekim Katliamı'nın failleri olan eli kanlı IŞİD çetesi ve devlet teşhir edildi. Konuşmalarda “Amed'te, Suruç'ta ve Ankara'da yapılan katliamların, barışı isteyenlere devletin verdiği cevaptır” denildi. Katillerin tanındığı, katliamların unutulmadığı ve hesap sorulacağı vurgulandı.

Devamında basın açıklamasına geçildi. Yapılan basın açıklamasında, Ankara Katliamı ve yaşamını yitiren 103 can anıldı. Ardından devletin katliamcı geleneği teşhir edilerek tarih boyunca devletlerin gerçekleştirdiği katliamlara, baskılara karşı direnenlerin hep var olduğu ve olmaya devam edeceği ifade edildi. Basın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bir yol kavşağındasın ve senin değişmek için çırpınıyor kaderin... Tarih boyunca isyan etmenin ve direnişin özgürleştirdiğini deneyimledik. Öğrendik ki gücümüz birliğimizden, örgütlülüğümüzden gelmekte. Bugün daha fazlasını yapmak, bu düzeni alt üst etmek de bizim elimizde. 10 Ekim’de yitirdiğimiz yoldaşlarımızı anmak onların bizlere bıraktığı kavgayı büyütmek için sokak sokak, mahalle mahalle örgütleneceğiz.10 Ekim’de yitirdiğimiz yoldaşlarımızın adlarını mücadelemizde yaşatacağız. Onların hesabını bu sistemi yıkarak ve devrim için örgütlü mücadeleyi yükselterek soracağız.”

Eylem boyunca "10 Ekim'i unutma, unutturma!", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP!", "Katillerden hesabı gençlik soracak!", "Amed, Suruç, Ankara hesap sormaya!" Sloganları atıldı.

Eylemin önce küçük kartal heykeli önünde yapılması planlanmışken, polislerin alanı yoğun olarak abluka altına alması sonucu eylem Barbaros Heykeli önünde yapıldı.

Saat 18.00’da gerçekleşecek eyleme çağrı yapıldı. Ardından vapurla eylem alanına geçildi. Vapurda bir kez daha konuşmalar gerçekleştirildi ve saygı duruşunda bulunuldu. “Ellerinde pankartlar” hep bir ağızdan söylenerek Emek ve Demokrasi Güçleri’nin eylemine geçildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul