Gençlik örgütleri adliye önünde toplandı

İstanbul'da Suruç anmasında gözaltına alınanlar için Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 22 Temmuz 2020
  • 15:40

Suruç katliamının 5. yılı vesilesi ile Kadıköy Süreyya Operası'ndan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüyüş gerçekleştirmek isteyen gençlik örgütlerine polis saldırmış, işkence ile 55 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltında bulunan avukatlar ve 18 yaş altındakiler gün içinde bırakılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gündür tutulmaya devam edilen 48 kişi için bugün Anadolu Adliyesi’nde toplanıldı.

Anadolu Adliyesi önünde gözaltılar için bekleyiş sürerken, gençlik örgütleri basın açıklaması gerçekleştirdi. "Suruç için adalet herkes için adalet. Baskılar bizi yıldıramaz!" şiarlı ozalitin açıldığı eylemde, basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Bundan 5 yıl önce Kobane'nin yeniden inşası için Suruç'ta bir araya gelen sosyalist gençler, devlet destekli İŞİD çetesi tarafından katledildi. Bizler gençlik örgütleri olarak 5 yıldır sokaklarda, meydanlarda 33 düş yolcusunun hesabını sorduk, sormaya da devam ediyoruz. Gerçekleştirmek istediğimiz anmamıza Ankara ve İstanbul'da polis azgınca saldırdı. İstanbul'da 55 arkadaşımızı işkence ile gözaltına aldı. Değil 5 yıl 50 yıl dahi geçse bizler ilk gün ki öfkemiz ile Suruç'un hesabını sormaya devam edeceğiz. Ne gözaltı saldırınız ne de baskılarınız bizleri yıldırmadı yıldıramayacak!"

İşkence ile gözaltına alınan Avukat Ezgi Önalan da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Av. Ezgi Önalan "Polisin keyfi saldırılarını her zaman biliyoruz. Devrimci gençler, devrimci avukatlar olmaya devam ettiği sürece Suruç'un hesabı sorulacak" dedi.

Konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı. Gözaltına alınanların adliyeye getirildiği, adli kontrol ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Bekleyiş sürerken, gençler polisin saldırısıyla karşılaştı.

Akşam saatlerinde gözaltılar yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Sonrasında adliye önünde kısa bir basın açıklaması yapılarak mücadelenin süreceği vurgulandı. "Katillerden hesabı gençlik soracak!" sloganıyla açıklama noktalandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul