İzmir'de Suruç Katliamı’nın 5. yılında eylem

Suruç Katliamı’nın 5. yılında İzmir’de eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Temmuz 2020
  • 23:01

Suruç Katliamı’nın 5. yılında İzmir’de eylem gerçekleştirildi. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen eylem katliamda yitirilenler için saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından Emek ve Demokrasi Güçlerine adına açıklama yapıldı. Konuşmayı gerçekleştiren Veysel Beyazadam, “Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bu ülkenin geleceği için, emeğin eşitlikçi ve barışçıl bir zeminde yürümesi için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Suruç Katliamı davasını takip eden İzmir Barosu adına Afhan Topel, hukuki süreci anlatarak, "O patlamanın yankıları hala sürüyor. Bizler de Suruç davası devam ettiği süre boyunca peşini bırakmayacağız" dedi.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Özdağ ise, "Bu katliamlar DAIŞ tek başına yaptığı katliamlar değildi onun taşeron olarak kullanıldığı katliamlardı. Bizler katillerimizi tanıyoruz ve katiller yargı önünde hesap verinceye kadar peşinde olacağız" dedi. 

Ardından gençlik örgütleri adına basın açıklaması okundu.

Açıklamayı Gençlik Örgütleri adına Derya Emrin okudu. “Katliamla hedeflenen halklar arasında kurulan köprünün kendisiydi” diyen Emrin, “Kürt halkını inkar-imha politikalarının ve devrimci-demokratik hareketlere yönelik baskılara” değinerek şunları ifade etti:

“Suruç’ta, Ankara’da nasıl organize ve planlı bir biçimde katledildik, biliyoruz. Ve katillerimizi iyi tanıyoruz. 5 yıldır, Suruç için adalet mücadelesi veriyoruz. 5 yıldır ’Suruç için adalet, herkes için adalet’ diyoruz. Hrant Dink’ten Tahir Elçi’ye, Soma’dan Çorlu Tren Katliamı’na, Kadın cinayetlerine, Beyazıt Katliamından Gülistan Doku’ya herkes için adalet talebini haykırıyoruz. 5 yıldır kampüslerden, sokaklara ve meydanlara adalet mücadelelerini büyüttük. Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Suruç’un hesabını soracağız”

Program Praksis müzik grubunun marşları ile anma etkinliği bitirilirken Ankara ve İstanbul’daki Suruç katliamı anmasına polisin saldırısı protesto edildi.

Kızıl Bayrak / İzmir