Geleceğin Sesi bülteninin yeni sayısı çıktı

Geleceğin Sesi bülteninin mart ayı sayısı “Kapitalizm krizde, özgürlük ve gelecek mücadelemizde!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 13 Mart 2022
  • 15:30

Geleceğin Sesi bülteninin mart ayı sayısı “Kapitalizm krizde, özgürlük ve gelecek mücadelemizde!” şiarıyla çıktı. Bültenin bu sayısında, kapitalizmin ekonomik, sosyal ve siyasal krizlerine karşı gençliğe özgürlük ve gelecek mücadelesini büyütme çağırısı yapıldı. Krizlerin gün geçtikçe daha fazla derinleştiğine değinilen kapak yazısında, kapitalist sistemin gençliğe bir çözüm sunamayacağı belirtilerek haklı ve meşru talepler ile birleşik, kitlesel devrimci bir gençlik hareketine hazırlanmanın önemi vurgulandı.

Yeni sayıda ayrıca emperyalistler arası kızışan hegemonya savaşının derinleşmesine, emperyalist savaş ve saldırganlığın tırmandırılmasına geçit vermemenin önemine değinen yazılar yer alıyor. Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı mücadeleye çağıran Devrimci Gençlik Birliği’nin açıklamasına yer verildi. Bültenin devamında savaş ve saldırganlık örgütü olan NATO’nun kirli savaşlarda oynadığı role dikkat çeken, NATO’nun dağıtılmasına vurgu yapan bir başka yazı yer alıyor.

Bültende, senenin başından bu yana direnişte olan ya da kazanımla sonuçlanarak direnişlerini sonlandıran işçilerin yaktıkları mücadele ateşinin anlatıldığı bir yazı yer alıyor. Yazıda, direnişlerin gençliğe yol gösterici bir rol oynadığına ve direnişlerle eylemli dayanışmayı yükseltmenin önemine vurgu yapılıyor.

Geleceğin Sesi’nin son sayısında, düzenin gençliği sürüklediği geleceksizlik nedeniyle artan intiharlara ilişkin bir yazı ve Ankara Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine yapılan zamlara karşı üniversite topluluklarının zamlar geri çekilsin başlıklı yaptığı açıklama yer alıyor.

Kızıldere direnişinin 50. yılı vesilesi ile “Devrimci mirası yaşatmak daha ileriye taşımakla mümkündür” başlıklı yazıya yer verilen bültende, düzene karşı devrim bakışı ile 71 devrimci çıkışının önemi işleniyor.

Bültene buradan ulaşabilirsiniz...